Ovusu i Kastiljo ispravljaju greške Treorea, Andradea…

Partizan je već na startu zimskog prelaznog roka ostao bez jednog od najvažnijih aduta Kristijana Belića. Đak Vest Hema podjednako dobro je pokrivao mesta „šestice” i „osmice” i crno-beli su odmah potražili zamenu za novog fudbalera Vest Hema.

Lider Super lige angažovao je dvojicu defanzivnih vezista Denila Kastilja i Leonarda Ovusua. Parni valjak nije imao sreće sa tom pozicijom. Naime od odlaska Saše Zdjelara crno-beli su doveli osam zadnjih veznih i samo je Kristijan Belić opravdao očekivanja.

Prethodne sezone uoči početka letnjih priprema crno-beli dres zadužio je Patrik Andrade. Reprezentativac Zelenortskih Ostrva najavljen je kao veliko pojačanje, s obzirom na to da je igrao dobro u dresu Karabaga.

Međutim, Patrik se nije snašao u Humskoj i ubrzo se preselio na klupu, a dolaskom Igora Duljaja na mestu šef struke Partizana potpuno je ispao iz rotacije.

Iste sezone crno-beli dres zadužio je Hamudu Traore, ali defanzivni vezista iz Malija nije imao bolji učinak od Andradea. Fudbaler Al Safe odigrao je 22 meča u klubu iz Humske, međutim, nije doneo sigurnost na sredini terena kao što su na Topčideru očekivali.

Dve greške u letnjem prelaznom roku, crno-beli su pokušali da isprave na zimu, pa su u Kolumbiji pronašli novu „šesticu”. Andres Kolorado je dobro počeo mandat u crno-belom dresu, čak se i upisao u listu strelaca protiv Vojvodine, ali kad se podvuče crta nije zadovoljio kriterijume i okončao je saradnju sa Partizanom šest meseci pre isteka pozajmice. Jedini pogodak prošle sezone na poziciji defanzivnog veznog Parni valjak je napravio dovođenjem Kristijana Belića.

Minulog leta, jesenji prvak je angažovao Frenka Kanutea koji je odmah zacementirtao mesto u startnih 11. Senegalcu je bilo potrebno vreme da se adaptira na novu sredinu, na startu mandata u crno-belom dresu pravio je veliki broj grešaka prilikom dodavanja koje su mogle skupo da koštaju klub iz Humske. Međutim, kako je sezona odmicala, tako je pružao kvalitetnije partije, za razliku od Andradea, Kolorada i Traorea.

U ovom prelaznom roku u Humsku su stigli Denil Kastiljo iz Šahtjora, odnosni Leonard Ovusu iz norveškog Oda BK. U prolećnom delu šampionata pokazaće se da li li su crno-beli učili na svojim greškama i hoće li opravdati ukazano poverenje Igora Duljaja.

Originalni članak: Politika.rs