Otkriveno ko je misteriozni Ukrajinac u Partizanu

Sport klub

Sportski žurnal je preneo u nedelju da je Partizan posle odlaska Evertona Luiza u italijanski SPAL zamenu na poziciji defanzivnog veziste našao u ukrajinskom fudbaleru, koji je stigao u Beograd, ali mu se identitet drži u tajnosti. Istog dana je otkriveno i o kome se radi.

Izvor: FK Partizan

Iako se proteklih dana govorilo da bi u klub iz Humske mogli da dođu Radosav Petrović (Sporting) ili Saša Zdjelar (Olimpijakos), Partizan je u Beograd doveo pojačanje iz Ukrajine, ali je iz straha da posao ne propadne, držano sve u tajnosti.

Žurnal je naveo i da je pridošlica iz Ukrajine u subotu odigrala kontrolnu utakmicu zatvorenog tipa za prvi tim protiv omladinaca, te da je oduševila sve prisutne.

Meč u “Zemunelu” je bio zatvoren i za publiku i za novinare, a navodi se i da je igračima skrenuta pažnja da ne govore o identitetu igrača.

“Tačno je da smo zainteresovani, ali ne mogu ništa više da vam kažem na tu temu“, bio je zagonetan generalni direktor crno-belih Miloš Vazura.

Ipak, kako prenosi portal “Mozzartsport” radi se o 20-godišnjem ukrajinskom vezisti Juriju Vakulku. Mladi reprezentativac Ukrajine je u poslednje tri sezone bio član Dnjepra, a krajem prošle godine mu je istekao ugovor. Vakulko, koga navodno porede po kvalitetima sa Mesutom Ozilom, bio je na korak od prelaska u Pariz, koji igra u francuskoj drugoj ligi, ali je transfer propao.