Ostoja Mijailović: Partizan nudi poljoprivredno zemljište na severu Srbije da reši dug za porez

Klub iz Humske očekuje da sklopi dogovor sa državom

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović, dao je izjavu za “24 sedam”, gde je otkrio i plan crno-belih za rešavanje velikog duga koji klub iz Humske ima na ime poreza.

Naime, Partizan duguje 5,5 miliona evra za porez, a po rečima prvog čoveka crno-belih, klub iz Humske intenzivno radi na rešavanju problema, a to je sklapanje ugovora o reprogramu sa državom, gde će se kao garancija ponuditi poljoprivredno zemljište na severu Srbije.

Partizan se proteklih 20 godina bori sa poreskim dugovima. Kao što je poznato, nasledio sam poreski dug dolaskom u Partizan, kao i mnogo dugovanja prema igračima i radnicima kluba, a koji su do današnjeg dana isplaćeni. Sada intenzivno radimo na rešavanju preostalog poreskog duga. Poreski dug Partizana u ovom trenutku iznosi 649,7 miliona dinara.

– Rešenje ovog problema bi bilo sklapanje ugovora sa državom o reprogramu ovog duga. Kao kolateral ćemo ponuditi veoma vredno poljoprivredno zemljište koje se nalazi na severu Srbije, a već uveliko radimo na tome. U narednim danima, u koordinaciji sa državom ćemo realizovati ovaj posao. Tim zemljištem, koje je vrednije od poreskog duga koji ima Partizan, ćemo garantovati da ćemo kroz reprogram poreski dug isplatiti na vreme – poručio je Ostoja Mijailović.

Originalni članak: Telegraf sport