Ostoja Mijailović: Došao sam zato što nije imao ko! Zabranio sam besplatne ulaznice…

Predsednik crno-belih na panelu Uloga sporta u privredi i društvu govorio o biznis modelu koji je primenio u šampionu ABA lige

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović, priču je počeo od trenutka kad je došao u Humsku i nasledio Nikolu Pekovića.

Došao sam zato što nije imao ko. Da je bilo malo bolje, verovatno ne bih nikada ni ušao u to. Dug Partizana je bio 10 miliona evra, a budžet je bio od dva sponzora i to je bilo 1.300.000 evra. Jedna banka koja nam je bila poverilac, blokirala nam je račun zbog 1.500.000 evra. Sve usput smo postavljali. Nadu sam video u prihodu od karata, rekli su da je ukupan prihod od 33.000 evra, da nisu mogli da privole ljude da dođu i gledaju. Igrački kadar nije bio interesantan“, rekao je Mijailović.

Zahvalio se prvi čovek Partizana i državi Srbiji na pomoći tokom svih ovih godina.

Nije samo to pomoglo ovom projektu, stalna podrška države koja se menjala iz godine u godinu. Ja sam rekao da je država 2017. godine je bila 1.300.000 evra, da smo došli da je četiri puta veća nego tad. S druge strane klub je došao sa nula prihoda. Karte ne poklanjamo, zabranio sam da se karte daju na poklon, 2018. godine su me zvale legende Partizana da se vratim u Čačak, da Partizan nije moj, ja sam izvadio novac i kupio im kartu. Sada Evroliga, Željko Obradović, Zoran Savić… Kad sam doneo odluku da idemo u Arenu, oni su rekli da hoću da uništim atmosferu, a ne shvataju da ne postoji biznis model u Pioniru“, rekao je predsednik Partizana.

Za kraj je prvi čovek crno-belih otkrio da je klub na osnovu prihoda od karata ove sezone zaradio 8.000.000 evra.

Kada se podvuče crta, mi smo prihodovali od karata osam miliona. Kada su dovedeni Savić i Obradović, želeo sam da napravim ovakav Upravni odbor, svi smo se okupili oko zajedničkog projekta, to su privrednici, ljudi koji su partizanovci“, zaključio je Mijailović.