Osim se “prevrće u grobu” zbog stručnjaka u Partizanu

Desetak minuta posle poraza na Marakani, Ivica Iliev, bivši direktor Partizana komentarišući gol koji je primio Popović i optužujući ga da je krivac za poraz, podsetio je na golmanovu opasku saigračima „Zašto se povlačimo…“ uveravajući da je to neprimereno!

ФОТО: М. Рашић

Zlatibor, 3. jul 1991, trening Partizana… Na tribini igrališta hotela „Palisad“ oko 1.000 ljudi znatiželjno je gledalo u MijatovićaBrnovićaVujačićaStanojkovića

Igru na dva gola, Ivica Osim prekinuo je žustrim obraćanjem Nikoli Damjancu – najmlađem od četvorice golmana – stariji od njega bili su Saša Ilić, Goran Pandurović i Fahrudin Omerović.

– Šta nazad?! Nazad, nazad, nazad! Šta se dereš k`o magarac?! Moraš da ih teraš što dalje od svog gola, a ti navalio: „nazad, nazad, nazad“! Šta misliš, da si sigurniji kad ih imaš sve u krilu?! Nisi! Odbranu treba da igraju napred, pred protivničkim golom… Nemoj da sam te čuo više da vičeš: „nazad“! Hoću da čujem da vikneš „moja“ i kažeš Stanojku „desno“, Gudelju „levo“, imaš najbolji pregled gde ko stoji! Jel ti jasno – završio je pitanjem Ivica Osim, trener Partizana i istovremeno selektor reprezentacije Jugoslavije….

27. februar 2023, utakmica Partizan – Radnički 1923… Na tribinama stadiona Partizana 247 gledalaca pratilo je superligašku utakmicu svojih ljubimaca i novi kiks zbog primljenog gola u 80. minutu – 1:1.

Pitanje novinarke TV Arena treneru Gordanu Petriću dopunjeno konstatacijom da je „golman Popović rekao – Zašto se povlačimo 17 utakmica…“ izazvalo je revolt sada već bivšeg šefa stručnog štaba:

– Šta, to je rekao Popović?! To je rekao? To je njegova sramota! To više govori o njemu nego o ekipi! To on ne sme da kaže!

Podsećanja radi, Ivica Osim bio je trener Gordanu Petriću u Partizanu… Ivici Ilievu – nije.

1. mart 2023. Desetak minuta posle poraza na Marakani, Ivica Iliev, bivši direktor Partizana komentarišući gol koji je primio Popović i optužujući ga da je krivac za poraz, podsetio je na golmanovu opasku saigračima „Zašto se povlačimo…“ uveravajući da je to neprimereno!

Možda bi ova priča bila izlišna da je na primer Goran Pandurović, danas član Upravnog odbora Partizana, a to mu funkcija ne samo dozvoljava nego i nalaže, sugerisao trenerima i fudbalerima kako je slavni stručnjak radio i stvarao šampionski tim i to bez kondicionog trenera na primer…

Možda svega ovoga ne bi bilo da je na primer Ivica Kralj, nekada izvanredni golman i kapiten Partizana, a danas direktor kluba, iskoristio  pravo da se umeša u svoj posao. Ne javno, nego u svlačionici.

Osim, ukoliko je Ivica, ali ne Kralj, nego Iliev, iako zvanično bez funkcije – i danas nezvanično čovek koji se pita o svemu i svačemu u Humskoj, dok se legendarni i nezaboravni – jedini autentični Ivica Osim prevrće u grobu…

Originalni tekst Sportski žurnal