“Operacija Dijabate”: Timski rad crno-belih i legenda Junajteda kao vetar u leđa

Inicijalni kontakt došao preko prijatelja trenera Stolice, potom su priču preuzeli direktori Iliev i Vazura, a pomogao i nekadašnji as “crvenih đavola” i Francuske Mikael Silvestre koji zastupa igrača

Posleponoćnim letom iz Pariza, Fuseni Dijabate (26) – nova akvizicija Partizana u letnjem prelaznom roku, stigao je u Beograd, gde će tokom današnjeg dana proći neophodne lekarske preglede i, ukoliko sve bude u redu, potpisati trogodišnji ugovor sa crno-belima.

U društvu krilnog napadača je njegov agent, dobro poznato ime u svetu fudbala – Mikael Silvestre, legenda Mančester junajteda i francuske reprezentacije sa kojim je klub iz Humske i doveo transfer do same završnice.

Saga Dijabatea i Partizana je trajala dobrih 15 dana i problem nijednog momenta nije predstavljao njegov dojučerašnji klub Trabzonspor, koji će tokom leta drastično promeniti tim i zbog broja stranaca igrača iz Malija nije bilo u planovima za budućnost, već sam fudbaler kome je trebalo vremena za odluku.

Inicijalni kontakt je napravio prijatelj iz igračkih dana Ilije Stolice, kome se trener crno-belih davno našao u nevolji u Grčkoj, a koji je, čuvši da Partizan hitno traži kvalitetno krilo, predložio upravo Dijabatea. Stvar je potom preuzeo klub, odnosno sportski direktor Ivica Iliev, napravljen je prvi kontakt sa agentom Mikaelom Silvestreom, sa kojim je prvi čovek sportskog sektora tokom priprema u Sloveniji provodio sate i sate u razgovoru, uveravajući ga da je Partizan prava sredina za njegovog klijenta.

Kada je Silvestre “popustio” i odlučio da ipak ozbiljno razmotri klub iz Humske kao opciju, “pogurao” je Dijabatea u tom smeru, omogućivši mu sastanak “video-pozivom” sa trenerom Stolicom, koji je iz Ptuja predočio igraču planove za budućnost, gde ga vidi u novoj koncepciji Partizana, kakva su ambicije i šta očekuje od njega…

Momku iz Malija se svidelo sve što je čuo od trenera, no, nije još uvek želeo da “preseče”, pa je protekle sedmice zamolio za još malo vremena kako bi razgovarao sa porodicom i doneo konačnu odluku. U međuvremenu je u priči uveliko bio i generalni direktor Miloš Vazura, koji je sam Ivicom Ilievim sve vreme razmenjivao mejlove sa Silvestreom, prilagođavao klupske i zahteve igrača u stavkama ugovora.

Minulog vikenda je dogovor bio veoma blizu, ali je priča ipak prolongirana za početak tekuće sedmice kada je Dijabate, u dogovoru sa agentom, odlučio da dođe u srpsku prestonicu i reši i poslednje formalnosti.

Rekosmo već, ako sve protekne kako treba, tokom današnjeg dana Dijabate će i zvanično postati novi igrač Partizana, a promocija bi trebalo da se održi u četvrtak, u prostorijama kluba iz Humske.

Oeiginalni članak Telegraf sport