Ognjen Jaramaz o danima u Partizanu, Evroligi, ponovnoj saradnji sa Trinkijerijem…

– Period proveden u Partizanu predstavlja najlepši period dosadašnjeg toka moje karijere, posebno ću pamtiti trojku protiv Cedevite, preokret na u finalu Kupa – kaže sjaji bek

Sportski žurnal je nedavno najavio, Bajern juče potvrdio. Ognjen Jaramaz novi je član tima iz Minhena.

Posle dve i po godine, sjajni bek napušta Humsku ulicu i kreće u novu avanturu. Sarađivaće sa trenerom kod koga je napravio ozbiljan napredak. Igraće i Evroligu.

Momak čiji su razvoj i karijeru usporile brojne povrede, u Partizan je stigao iz Burgosa, početkom 2019. godine. Tačnije, baš pred Kup Radivoja Koraća. I odmah je osvojio prvi trofej.

Išao je polako. Ali, uspeo je da se vrati na nivo na kome su ga svi očekivali mnogo ranije. Da bi u sezonama za nama – onoj najuspešnijoj, pa i ovoj najtužnijoj, izrastao u pravog lidera crnobelog tima.

– Period proveden u Partizanu predstavlja najlepši period dosadašnjeg toka moje karijere – počeo je Jaramaz priču za „Žurnal”.

Trenutno je u Hrvatskoj, gde se odmara. I puni baterije.

Kako je rekao, tokom ove dve i po godine, bilo je raznih momenata.

– I lepih, i ružnih… – otelo mu se.

Ružne uglavnom vezuje za ovu sezonu. Kada je imao problema sa povredama. Ipak…

 –Na kraju, svoj boravak u Partizanu najviše ću pamtiti po prethodnoj sezoni gde smo do prekida zbog korona virusa, imali pregršt uspeha.

Postoje i neke konkretne stvari koje će zauvek nositi sa sobom. On, ali koje će pamtiti i navijači Partizana. Dobro pamtiti!

– Ona trojka za pobedu protiv Cedevite! Ili preokret u finalu Kupa Radivoja Koraća, 2020. u Nišu, protiv Crvene zvezde – dodao je Jaramaz.

I sam je pomenuo da će za nekim stvarima „žaliti”. Ispostavilo se da žali za celom sezonom.

– Krivo mi je što tu prethodnu sezonu, u kojoj smo igrali sjajno, zbog okolnosti i pandemije korona virusa, nismo uspeli da završimo na terenu – dodao je Jaramaz.

Nedavno je Zoran Savić rekao kako je po dolasku u Partizan obavio razgovor sa Jaramazom. Da mu je predočio kako je plan da on bude okosnica za sledeću sezonu. Ali, da je sjajni bek imao ipak imao želju da igra Evroligu. Još važnije – i priliku da tu želju ispuni. Na sve to, Jaramaz kaže…

– Ja jesam imao ambicije da igram Evroligu.

Ali…

– Takođe, proveo sam i prelepe dve i po godine u Partizanu. I ne bi imalo smisla odlaziti po svaku cenu.

Ipak – otišao je. Razloga je mnogo. Nabrojao ih je.

– Jednostavno, kada se sve uzme u obzir, moje ambicije, ambicije kluba u koji odlazim, Bajern Minhen kao organizacija, ponovni rad sa Andreom Trinkijerijem… Sve zajedno deluje kao dobra prilika da zaigram u Evroligi.

Osim toga, na insistiranje baš TrinkijerijaJaramaz je i stigao iz Burgosa u Partizan. Iako je tada to mnogima delovalo kao ozbiljno iznenađenje, ispostavilo se da je italijanski stručnjak dobro znao šta radi.

I prošlog leta, baš kada je Trinkijeri iz Partizana odlazio u Bajern, želeo je Jaramaz krene sa njim. Tada se to nije dogodilo…

– Prošlog leta sam imao ugovor sa Partizanom i opcija odlaska iz kluba tada nije postojala – bilo je sve što je Jaramaz rekao na tu temu.

Više puta nam je rekao da je kroz karijeru naučio da ne pravi velike planove. Da ide korak po korak. Ali, uvek napred. Ma koliko da se ti koraci nekome čine sitni, važno mu je da se „kreće”. Zato i sada nije mnogo pričao o očekivanjima. Sačekaće. Do tad…

– Očekujem dobru atmosferu u klubu. Znam pojedine momke koji su ove sezone bili u sastavu.

Dalje…

– Očekujem i kvalitetan rad. Znam da klub ima velike ambicije za narednu sezonu i to me dodatno motivise.

Zaključak je dosta optimističan…

– Mislim da možemo napraviti velike stvari – poručio je Jaramaz

Radujem se igri sa Lučićem

Osim trenera sa kojim je već sarađivao, u Bajernu će ga dočekati još jedno poznato lice – Vladimir Lučić. Najbolji igrač Bavaraca nekada je igrao zajedno u Partiznu sa Ognjenovim starijim bratom – Nemanjom.

– Luča i ja nismo puno razgovarali do sada. Nije bilo prilike. U svakom slučaju, radujem se što ćemo naredne godine igrati zajedno – poručio je Jaramaz mlađi.

Ugovor do 2024.

Odlični bek je sa košarkaškom sekcijom fudbalskog giganta iz Minhena potpisao trogodišnji ugovor.

Dres Bajerna nosiće do 2024.

Originalni članak: Sportski žurnal