Odbojka – Partizan sa istim ambicijama ali i još neiskusnijim timom ulazi u novu sezonu

Pretprošla sezona crno-belih, koja je po mnogo čemu bila savršena, osim završnice i poraza od Crvene zvezde u finalu plej-ofa, označila je prekretnice za ekipu Partizana. Otišli su nosioci igre, ostali mladi, pa je i cilj kluba bila afirmacija novih igrača, uz prihvatljiv rezultat u prvenstvu.

Predvođeni Vladimirom Vasovićem, Partizan je očigledno uradio mnogo više. Zrelom igrom, koju je diktirao najiskusniji, Ivan Kostić, crno-beli „vrtić” je došao do petog mesta, ali i pobede u četvrtfinalu plej-ofa, te drame u polufinalu, protiv favorizovane Crvene zvezde.

U novu takmičarsku sezonu, Partizan će ući još mlađi. Ako je prošlosezonska ekipa nazvana vrtićem, ova bi mogla dobiti predznak „jaslica”.

Prethodna sezona bila je uspešna za nas, jer smo zacrtan plan pretvorili u delo – kaže Vladimir Vasović, trener Partizana. – Afirmisali smo nove momke i takmičenje završili bolje od očekivanog. Ako smo tada bili mladi, ove godine ćemo biti još mlađi i sigurno da neće biti lako ponoviti uspeh.

Zbog obaveza u juniorskoj reprezentaciji, koju je vodio na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, prvi stručnjak crno-belih naknadno se priključio pripremama kluba.

Želim da se zahvalim svojim pomoćnicima na odlično odrađenom poslu tokom mog odsustva. Na pravi način su vodili pripreme, pa mi nije bilo teško da nastavim tamo gde su oni stali. Pred nama je period sa dosta rada, kako bi bili što kompetentniji u domaćim takmičenjima. Veliki napor uložio je i Predrag Golijanin, novi predsednik kluba, koji se svim snagama trudi da nam omogući što bolje uslove za rad.

U sklopu priprema Partizan će odigrati i nekoliko kontrolnih turnira u inostranstvu.

Za nedelju dana, tačnije 22. septembra, krećemo na turneju od dve nedelje. U tom periodu odigraćemo nekoliko pripremnih turnira, počev od Zagreba, preko Kranja, Peruđe, Francuske i, najverovatnije, ponovo Slovenije. Vikend pred početak Superlige rezervisan je za turnir u Brčkom, koji će ujedno biti i poslednja provera pred takmičarske mečeve – rekao je Vasović i dodao: – Sve to, uz kvalitetne treninge, trebalo bi da bude dovoljno kako bi se mlada ekipa spremila za ozbiljne izazove. Motiva za nove uspehe ne manjka, a uz takav stav, sve je moguće…

OKOSNICA JUNIORI I KADETI

Odlazak Ivana Kostića, Dušana Lopara, Bojana Rajkovića i Dimitrija Pantića, klub je nadoknadio mladim snagama.

Ekipu su pojačali primači Andrej Ristić, koji je došao iz Brčkog, Davide Kovač i Stefan Skakić. Novi dizač je Nemanja Sretenović.

Novi kapiten ekipe, ujedno i najstariji igrač tima, biće 21-godišnji Luka Veličković, što dovoljno govori o mladosti ekipe.

nnegovanovic-part-cz-012