OD SJAJA DO OČAJA!BEZ SNAGE,STPLJENJA I VERE PROTIV DRŽAVNOG PROJEKTA

Sjajni Partizan potonuo u drugom poluvremenu, gosti kaznili sve greške

Košarkaši  Partizana izgubili su od gostiju iz predgrađa u prvom ovosezonskom derbiju sa 77:71 (15:22, 23:19, 20:10, 20:19) a u dvorani “Pionir”, crno-beli su bili domaćini.

Sjajno prvo poluvreme Partizana, a onda pad u igri koji su gosti iskoristili i svojim iskustvom preokrenuli rezultat u svoju korist.Bez dovoljno raspoloženih igrača, sa uspavanim Marinkovićem i nedovoljno iskorišćenim Jankovićem, Partizan nije ni mogao više od ovog poraza.

Zanimljivo da su obe ekipe izašle na teren u dresovima na kojima je dominirala bela boja, dok su ostali motivi u crvenoj, odnosno crnoj boji zauzimali izuzetno mali prostor, pa ih je bilo teško razlikovati.

U prvoj četvrtini su “prštale” trojke: po tri su postigli Džok Lendej i Stefan Janković, dok je sa druge strane sedam vezanih poena na otvaranju imao Džo Reglend. Bilo je pravo uživanje gledati šuterski okršaj na obe strane parketa u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Drugu deonicu su bolje otvorili izabranici Milana Tomića serijom od 5:0, ali je onda “parni valjak” krenuo da igra na gornjim granicama svojih trenutnih mogućnosti. Predvođeni Markusom Pejdžom i Novicom Veličkovićem su do tri minuta pre kraja poluvremena imali prednost od devet poena, ali je onda usledio nagli pad u igri, pa su do pauze imali tek “plus tri”.

Drugo poluvreme je donelo poletnu Zvezdu, koja je pokazala zašto je jedan od glavnih kandidata za osvajanje regionalnog takmičenja. Pogađali su crveno-beli iz svih situacija u sada gotovo potpuno crvenim dresovima, pa su došli i do prednosti od deset poena, a tu prednost su uspeli da održe do kraja susreta.

Pokušali su izabranici Andree Trinkijerija da ubrazaju ritam i smanje zaostatak, ali je u tim trenucima briljirao Džo Reglend uz Stratosa Perperoglua, koji je bio najbolji akter derbija sa 25 poena. Reglend je postigao 19 poena i bio glavna snaga crveno-belih

Ovo je bio četvrti uzastopni poraz Partizana u svim takmičenjima.

Uskoro statistika…