OCENE – PARTIZAN: Superiorni Miletić kakvog Humska nije videla! Kosović probuđen, Janković drugi čovek

Mozzart sport piše…

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6 – Teško je komandovati još uvek neuigranom odbranom, dozivati Valijentea i Markovića, ali je reprezentativni golman morao bolje, jer je na to navikao publiku. Primio je dva gola, tresli su se i stativa i prečka, a jedina odbrana koju je zabeležio vodila je ka drugom pogotku Danaca.

NEMANJA R. MILETIĆ 8,5 – Strogi Partizanov istok retko deli komplimente, međutim, večeras je ovacijama “Ćelavi, Ćelavi…” nagradio desnog beka za sigurno najbolju partiju otkaku je zadužio crno-beli dres. Više vremena proveo je na protivničkoj polovini, centrirao, dao gol, stigao čak da zakrpi imenjaka na suprotnom kraju terena, a borbom, trkom i zalaganjem na trenutke podseti na Zorana Mirkovića pre više od dve decenije. Dovoljno da mu se tolerišu dve greške iz finiša.

SVETOZAR MARKOVIĆ 7 – Polako se i najmlađi defanzivac Partizana oslobađa straha, izlazi iz apatije u kojoj se nalazio pred kraj Đukićevog mandata. Moraće još vremena da prođe ne bi li se uigrao sa Valijenteom, ali je na dobrom putu. Solidnu partiju krunisao je golom koji bi mogao da mu podigne samopouzdanje uoči nastavka sezone. Istina, mogao je da postigne i autogol, ali ga je sačuvala prečka…

MARK VALIJENTE 6,5 – Iako stariji deo štoperskog tandema, neshvatljivo je koliko je grešio kad nema loptu u nogama. Kad je ima, druga priča: zna da povede akciju, dugim pasom napravi višak, ali ako mu je prevashodni zadatak da čuva svoj gol onda dva gola Danaca i još nekoliko zicera sugerišu da je posao morao bolje da obavi.

NEMANJA G. MILETIĆ 6,5 – Kako bi trebalo da deluje bek ekipe koja neguje ofanzivni stil pokazao mu je imenjak i prezimenjak na desnoj strani, iako se mora priznati da je u drugom delu bio veći fakgor stabilnosti nego ostatak odbrane.

SAŠA ZDJELAR 6 – Traži se. Kao da mu ne odgovara kad uz sebe ima još jednog zdanjeg veznog, u ovom slučaju Kosovića. Sklon greškama, kao pre prvog gola gostiju, kad je ispao iz igre.

NEBOJŠA KOSOVIĆ 7,5 – Kako mu je samo prijao dolazak Zorana Mirkovića. Probudio je Bata iskru velikih mogućnosti reprezentativca Crne Gore, do te mere da su mu pasovi tačni, pregled igre izvanredan, prenosna lopta sigurna. Ogromno osveženje.

MARKO JANKOVIĆ 8 – Kao da je neki drugi čovek u odnosu na period od pre samo dve sedmice, kad nije čak bio ni u prvom planu kod Miroslava Đukića, reprezentativac Crne Gore oslobodio se stega i neosporan potencijal potvrdio još jednom asistencijom, a ukrasio golom, pozicioniravši sebe kao ključnog fudbalera dvomeča sa Dancima. Kad mu se igra, teško ga je čuvati.

DANILO PANTIĆ 7,5 – Majstorskim potezima prevario je čak trojicu igrača Nordsjilanda u situaciju kad je asistirao za gol Jankoviću, kasnije centrirao iz kornera za pogodak Markovića, ali osim ta dva izuzetno korisna detalja nije dirigovao igrom onako kako se očekuje od momka projektovanog da pravi razliku.

GORAN ZAKARIĆ 7 – Ne baš kao u Farumu, ali više nego dovoljno da prilikom izmene dobije aplauze i potvrdi da će biti osveženje za Partzanov tim.

RIKARDO GOMEŠ 7,5 – Mada nije dao gol, dopao se napadač sa Zelenortskih Ostrva publici, uverio je da je kalibar za crno-beli dres, samo mu je taj pečat nedostajao da kruniše odlično izdanje. Utisak je da, poput Tavambe, voli da se zabavlja i dribla, umesto da jednostavno završi akcije.

IZMENE

ARMIN ĐERLEK (od 70. minuta) 6,5 – Osim jednog prodora i pokušaja asistencije za Rikarda nije oduševio publiku.

MILAN SMILJANIĆ (od 80. minuta) 7 – Kad je igra Partizana drastično pala, ušao je da smiri Dance, nekoliko puta sekao njihove napade i pokazao da sjajno čita igru. Verovatno se i kandidovao za startera protiv Bešiktaša.

GABRIJEL ENAKE (od 82. minuta) – Malo vremena za konkretan učinak.

TRENER ZORAN MIRKOVIĆ 8,5 – Neki novi Partizan pod palicom novog trenera! Možda još ne kvalitetan kakav bi mogao da budei kakav se očekuje, ali definitivno srčan i drčan. Čak i kad gubi, ne predaje se. Za razliku od Đukića ne luta u formiranju tima, pa su mu starteri iz Faruma večeras završili posao za nešto više od pola sata. “Nabrijao” je ekipu, probudio pojedince poput Kosovića i Jankovića, kupio Grobare energijom, stavom, zalaganjem… A navijači se nadaju da je svestan propusta koji se repriziraju iz utakmice u utakmicu, a oličeni su u drastičnom padu u završnih 25 minuta. To će morati da popravi pred sudare sa Bešiktašom.