Obradović i Tošić “odveslali” u Ameriku

Zvanični sajt VK Partizan

Posle Damjana Lazića, koji je početkom avgusta otišao na studije u Ameriku, u ovoj zemlji svoju obrazovno-veslačku priču ovog leta nastavljaju još dvojica naših članova. Vanja Obradović i Aleksa Tošić su prošle subote, 2. septembra, “odveslali” u SAD gde će u narednih godinu dana pohađati pripremnu godinu za studije, koje će otpočeti 2018. Obradović će formu za Univerzitet Pensilvanija “brusiti” na čuvenoj Akademiji Dirfild u istoimenom gradu u Masačusetsu, dok će Tošić poslednju godinu pred Univerzitet Dartmut “ispisati” u prestižnoj školi u Kentu koja nosi ime grada najjužnije države Nove Engleske, Konetikata. Pored novih obrazovnih saznanja, Obradović i Tošić će u Dirfildu, odnosno Kentu, biti članovi i tamošnjih veslačkih timova za koje će nastupati na srednjoškolskim takmičenjima u SAD.

– Svi u Klubu smo presrećni što će Vanja Obradović i Aleksa Tošić poslednju godinu pred studije biti na Akademiji Dirfild, odnosno školi Kent, koje spadaju među pet najboljih srednjoškolskih ustanova u Americi. Njih, kada je nivo svega u pitanju, porede sa fakultetima Harvard i Jejl. Posebno smo zadovoljni što ove škole, pored visokog obrazovnog standarda, imaju i jake veslačke timove u kojima će naši momci moći da nastave da se razvijaju na sportskom polju. Svojim talentom, potencijalnom i ozbiljnošću skrenuli su pažnju na sebe kod veslačkih trenera na univerzitetima Pensilvanija i Dartmut, sa kojima Partizan ima odličnu saradnju, i upravo oni su im bili ulaznica za prvu obrazovno-veslačku godinu u Americi – kazao je trener Goran Todorović, koji je kao diplomac Berklija jedan od najzaslužnijih što je naš Klub nastavio i produbio saradnju sa univerzitetima širom Amerike.

Po njegovim rečima Obradovića i Tošića očekuje jedno novo i prelepo iskustvo u životu.

– Siguran sam da će obojica opravdati ogromno poverenje i da će i u Americi pokazati da je reč o fenomenalnim momcima. Da bi “kupili” i Amerikance biće sasvim dovoljno da budu ono što jesu – disciplinovani, odgovorni i vredni. Takođe, nadam se da će nastaviti trend napretka i da će se u maju naredne godine, kada završe obaveze u Americi, vratiti u Srbiju još bolji na veslačkom planu, spremni da ponovo izbore svoje mesto u državnom timu. Od obojice mnogo očekujemo u ovom olimpijskom ciklusu i to, kada je trening u pitanju, stalno mora da im bude na umu– istakao je Todorović.