Obradović: Postala je stvar prestiža gledati Partizan

Zek Ledej, Željko ObradovićSrdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana imali su mnogo problema u prvom poluvremenu, ali su u nastavku meča uspeli da odigraju onako kako su želeli i planirali, slavili su protiv Albe u 26. kolu Evrolige sa 88:74, imaju skor 14-12 i nastavljaju borbu za plasman u TOP 8 fazu elitnog takmičenja.

Alba je u prvom poluvremenu bila u egalu, ali je Partizan u ovom periodu, iako je imao problema u oba smera, pokazao visok stepen borbenosti i odlučnosti da stigne do trijumfa. U nastavku, Partizan je održao visok nivo borbenosti, dobra odbrana je donela samopouzdanje za igru u napadu, izabranici Željka Obradovića su uoči poslednjeg kvartala vodili sa 77:53, a zatim su uz malo opuštanje, priveli meč kraju.

„Ostvarili smo izuzetno važnu pobedu. Ključna je bila treća deonica, koju smo odigrali na izuzetno visokom defanzivnom nivou, stigli smo do lakih poena iz tranzicije, otvorenih pozicija, pod samim košem. Imali smo pad u poslednjem kvartalu, ali smo stigli do cilja. Idemo dalje, rano je za priču u Virtusu i Milanu, jer sledi duel sa Splitom u Splitu. Hvala navijačima koji su napravili sjajnu atmosferu, a možemo da budemo ponosni na činjenicu da je postala stvar prestiža gledati utakmice Partizana“, rekao je, Željko Obradović, pa nastavio:

„Imali smo grešaka i problema u prvom poluvremenu, a od momaka smo kao i na svakoj utakmici tražili reakciju. Pokazali smo igračima gde su grešili, kako su dozvoljavali da rival stigne do poena. Usledila je zaista sjajna reakcija. Odbrana je bila na vrhunskom nivou, napada je proradio, pobegli smo i stigli do još jednog velikog trijumfa, jer je Alba zaista odlična i izuzetno neugodna ekipa. Poslednji kvartal nije bio na željenom nivou, opuštanje je zabranjeno bez obzira na ono šta piše na semaforu“.

Zek Ledej
Srdjan Stevanovic/Starsport

Željko Obradović je nastavio sa izlaganjem:

„Evroliga nikada nije bila ujednačenija. Ni jedna ekipa još uvek nije izborila mesto u TOP 8, a ni jedna nije ostala bez šansi da stigne do TOP 8. Što se nas tiče, ideo korak po korak, kao što smo to radili čitavim tokom sezone. U ovom momentu je najvažnija utakmica sa Splitom“, naglasio je Obradović, pa zaključio:

„Da li sam zadovoljan ostvarenim? To nije pitanje u ovom momentu. To je pitanje za kraj sezone, tada ćemo moći da kažemo šta je bilo dobro, a šta nije. U ovom momentu mogu da se zahvalim igračima na trudu, zalaganju i energiji koju pružaju“.

Partizan sada očekuje duel sa ekipom Splita u Splitu, a zatim dupli program u Evroligi i dva gostovanja u Italiji, ekipama Virtusa i Armani Milana.

Originalni tekst N1