Obradović: Pokušaću da smirim situaciju, želim da se priča samo o košarci

 Došli smo ovde da igramo protiv Reala, dobrog kluba, znali smo da će biti teško. Ideja je bila da igramo meč po meč, imamo 2:0 i srećni smo zbog načina na koji smo odigrali utakmice. Ništa nije gotovo, jer Real ima mnogo kvaliteta, verujem da će da igraju sledeći meč sa Tavaresom. Moramo da budemo pažljivi, da budemo oprezni i da se spremimo za sledeći meč, rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović posle pobede protiv Reala u Madridu (95:80).

Utakmica je prekinuta 100 sekundi pre kraja zbog opšte tuče na terenu u kojoj je najgore prošao Dante Ekzum.

„Ne znam šta da kažem. Ima bol u stopalu, videćemo sutra”, izjavio je Obradović na konferenciji za medije.

Upitan je i da prokomentariše potencijalnu suspenziju kapitenu Kevinu Panteru.

„To nije na meni, već na Evroligi. Smatram da ovo nije dobra slika ni za Real ni za Partizan, ovo ne sme da se ponovi. Pričali smo o emocijama, normalno je da imaju reakcije, ali ne sme tako nešto da se desi. Od ovog momenta pokušaću da smirim sve, imam prijatelje u Realu, ovo je veliki klub, ne želim da se priča o drugim stvarima, samo da se priča o košarci. Imali smo sjajnu dobrodošlicu ovde, imam veliko poštovnaje prema svima”, istakao je Obradović, javlja Tanjug.

„Kada se vratim u Beograd ponoviću to, želim da sve prođe mirno i da ih dočekamo na isti način. Navijači treba da budu tu da pomognu našem timu, kao što su radili u Madridu. Moramo da pričamo samo o košarci. Nema potrebe za drugim temama”, dodao je on.

„Snimak postoji, svi će da vide kako je sve počelo i to nije važno. Igrači su posle toga razgovarali, objasnili su sve. Postoje nervi, emocije, sve je tu. Verujem da je sve stvar prošlosti i da će svi to da shvate. Nema potrebe da nastavljamo da pričamo o tome”, poručio je Obradović.

Originalni članak: Politika.rs