OBRADOVIĆ O LEDEJU: TARGETIRATI JEDNOG IGRAČA NIJE KOREKTNO

Trener Partizana Željko Obradović održao je konferenciju za medije posle poraza od Crvene zvezde u derbiju ABA lige

Još jedan derbi, još jedna dramatična završnica. Ovoga puta Crvena zvezda je košem Jaga dos Santosa slavila, iako je vrlo lako moglo da bude potpuno drugačije. Partizan se ponovo vratio iz velikog minusa. U prvom poluvremenu je crveno-beli tim vodio 21 poen razlike, ali je kasnije Partizan velikom energijom krenuo u kontranapad na čelu sa Zekom Ledejom, a napad za pobedu promašio je Aleksa Avramović.

“Očigledno je da smo odigrali dva različita poluvremena. Zvezda je počela sa tri trojke i to je odredilo prvi deo meča”, počeo je Željko Obradović i u istom tonu nastavio:

“Reakcija tima je bila fantastična u drugom poluvremenu i tu sam ponosan. Mogli smo da pobedimo. Čestitam mojim igračima na borbi, čestitam i Zvezdi na pobedi. Dominirali su, mi smo se vratili”.

Naglasio je da će biti opširna analiza.

“Ima još nekih detalja koje ne bih da komentarišem, analiziraćemo da vidimo šta se to desilo”.

Usledilo je pitanje oko Zeka Ledeja. Upitan je trener crno-belih zbog čega je Amerikanac bio toliko agresivan na meču?

“Koji izraz ste iskoristili?”, upitao je Obradović, na šta je novinar ponovio reč: “Agresivan”.

Nije se to dopalo treneru Partizana.

“Sudije su mu sudile dve tehičke. Bio je izuzetno motivisan. On je dao početni elan timu bez ikakve dileme. Da li je bio nervozan? Ne znam. Targetirati jednog igrača, mislim da nije korektno. Nije sam učestovao u tim situacijama. Sa druge strane svaki igrač treba da bude miran. Bilo je igrača koji su bili mirni, bilo je manje mirnih. Povukla ih je utakmica, ali ste na kraju videli pozdravljanje igrača”, završio je Željko Obradović.

Originalni članak: Mozzart sport