Obradović o jednom od najboljih igrača Partizana: U izuzetno lošem stanju je bio

obradović

Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Partizan je bez ikakvih problema trijumfovao protiv čačanskog Borca danas, a svoj komentar o meču dao je Željko Obradović.

Crno-beli su trijumfovali rezultatom 114:84 i tako su ostvarili 17. trijumf u ABA ligi.

“Jedan i po trening smo imali za pripremu utakmice. Napadački je bilo veoma dobro, odbrambeno ne na nivou iz prethodnih mečeva. Prvi razlog je stvar motivacije, a drugo Borac je tim koji ima strukturu igre u napadu koja je veoma zanimljiva. Pogotovo kada je lopta na low postu.

Prodali su nam oba puta backdoor jer se kreću izvanredno bez lopte, plus je njihov visoki igrač (Gagić) sposoban da isčita igru i daje pasove. Tu smo odbrambeno imali najveće probleme. Mojim prijateljima iz Čačka i kluba iz kojeg sam ponikao želim sve najbolje u nastavku sezone.” – rekao je Obradović u uvodnom izlaganju.

Na pitanje novinara o statusu igrača koji su imali temperaturu, Obradović je odgovorio:

“Oni su uradili zadnji trening pred Bayern svega 15 minuta i onda su otišli u hotel. Pričamo o LeDayu, Smailagiću i Trifunoviću. Papapetrou nije ni putovao. Večeras je igrao, ali se vidi na njemu da je bio vani par dana i da je imao temperaturu. To sve ostavlja posledice na organizam. 

Probao sam da odradim utakmicu sa dosta izmena. Najveću minutažu je imao Vukčević. LeDayu sam juče rekao da ide kući i da ne dolazi danas uopšte. On je u izuzetno lošem stanju bio. Veoma hrabro su sva trojica hteli da pomognu timu protiv Bayerna i to je zaista fenomenalan primer.

Želeli smo ga odmoriti i videćemo u kakvom je stanju. Već danas su neke stvari pozitivnije, ali da sačekamo sutra i vidimo kakav će biti. Nećemo ni njega, a ni druge igrače forsirati što se tiče treninga.”

Obradović
Foto: Partizan/Katarina Mihajlović

Već u sredu kreće Kup Radivoja Koraća kada će Partizan igrati u četvrtfinalu protiv Spartaka. Samo četiri strana igrača crno-beli mogu koristiti u Nišu.

“Moramo da sačekamo sutra ujutru i da uzmemo sve faktore u obzir. Pre svega stanje u kojem su igrači. Na osnovu toga ćemo doneti odluku koja nije lagana. Najteže je uvek kada moraš nekog da skloniš iz tima. Srećom, imamo dva takmičenja koja su nam izuzetno važna (Evroliga i ABA liga) pa će biti vremena za sve ko god bude van tima.” – rekao je Obradović oko toga na osnovu čega će izabrati strane igrače za Kup Radivoja Koraća.

Originalni tekst Basketballsphere.com