OBRADOVIĆ: DEJAN MILOJEVIĆ JE ZASLUŽIO OVAKAV AMBIJENT

Poseban ambijent, jaka, iskrena emocija, suze na oproštaju više od 21.000 ljudi u Beogradskoj areni… Poslednji pozdrav za Dejana Milojevića bio je centralna tema večerašnje utakmice između njegova dva nekadašnja kluba, Partizan Mozzart Beta i Mege koju je šampion Jadranske lige dobio sa 112:80.

Cela Arena bila je zavijena u crno, veliki broj nekadašnjih saigrača, prijatelja i trenera, kao i njegov rođeni brat došli su da se oproste od čoveka koji je mnogo uradio za srpsku i svetsku košarku, a čekalo ga je još mnogo toga…

“Glavna impresija je ovo što se desilo našem Dejanu… Mnogo je tužno i žalosno… Ne bih da ponavljam sve ono što se o Dejanu zna, kakav je igrač i trener bio. Ono što su navijači Partizana priredili večeras verovatno je pokazatelj onoga što je Dejan bio. Rekli su mi da je ovo najveća poseta ikada u ABA ligi, to je u Dejanovu čast, to je zbog njega. Navijači su prepoznali cilj i to je glavni utisak večeri, sve ostalo je mnogo manje važno“, počeo je konferenciju Željko Obradović.

Postoji inicijativa da južna tribina Beogradske arene ponese ime Dejana Milojevića.

“Svaka inicijativa koja ide u smeru obeležavanja imena Dejana Milojevića je dobrodošla. Sad, šta i kako, gde, to je pitanje. Uvek ću biti za tako nešto“.

Upitan je Obradović da podeli neko lično sećanje na Dejana Milojevića.

“Najiskrenije, ove majice koje su napravljene u čast Dejana Milojevića, da i najveći borci ponekad odlaze… On je zaista bio takav, najveći borac među igračima, od svih sa kojima sam sarađivao. Radili smo zajedno u reprezentaciji. Svi ga znaju po širokom osmehu, kakva je ljudina bio. Nema čoveka koji nije voleo da bude u društvu Dejana Milojevića. Sve ovo što su uradili navijači Partizana večeras, urađeno je zbog Dejana i zbog toga kakav je bio igrač, trener… Videli ste dokle je stigao i ko zna šta bi ga čekalo u životu, ali eto…“

Konačno je Partizan Mozzart Bet bio kompletan.

“Vratili smo se iz Atine i odradili jedan trening, gde konačno nismo imali probleme. Kevin nije putovao, ali se oporavio u međuvremenu. I Naneli je krenuo sa temperaturom, ali je želeo da pomogne timova i igrao. I neki drugi članovi stručnog štaba su bili bolesni, očigledno je virus zavladao, imam i neke prijatelje oko mene koji su bolesni. Šta reći osim – čuvajte se. Sreća da smo sada zdravi, nadam se da ćemo tako i nastaviti“.

O Megi…

“Mega je izuzetno odlična, mlada ekipa. Večeras je igrala na specifičan način, trčali su njeni igrači sve vreme, po svaku cenu. Otvarali su kontranapade i pogotovo u prvoj četvrtini su uspevali da iskoriste brojčanu prednost koju su stvarali“.

Večeras je Partizan Mozzart Bet ubacio najviše poena ove sezone, a i svi igrači su se upisali u listu strelaca…

“Prva četvrtina je bila izjednačena, Mega je pokušala da nastavi da igra na isti način kao u prvom delu. Mi smo u nastavku odigrali mnogo bolju odbranu, a bili jako dobro raspoloženi u napadu. U prvom poluvremenu smo bili jako dobri u šutu iz igre. Logično je kada pogledate sve da smo bili na ovako velikom broju poena. Važno je bilo što smo videli odbranu Mege koju smo prepoznali i uradili posao. Postojala je određena rasterećenost da se odigra ovakva utakmica, da se podeli veliki broj asistencija i postigne veći broj poena. Imamo dan pauze, ova utakmica se završava za nas večeras, spremamo se za Žalgiris koji nas čeka u petak“.

Pitanje Željku Obradoviću išlo je u smeru timova koje je vodio u prošlosti i rezultata koje je napravio kroz istoriju, onda i igrača koje je izbacio u Partizan Mozzart Betu kada se vratio…

“O tome kako sam i koga vodio, ne bih se previše obazirao. Karijeru sam počeo pre 33 godine u Partizanu i da mi je neko rekao da ću posle toliko vremena ponovo biti na istom mestu i da ću ostvariti sve što sam ostvario, teško da bih mu verovao. Na kraju dana, treba biti zadovoljni samim sobom. Zadovoljstvo mi je isto danas, kao i pre 33 godine kada sam kao trener početnik vodio prvi trening u Partizanu. Možda je čak i veće. Možda sam sada ambiciozniji i želim još više vremena da provedem sa ekipom u radu i svemu što iziskuje svakodnevni posao. To mi predstavlja zadovoljstvo. Dok je toga, uvek ću raditi. Svaki čovek greši, svestan sam da to i ja radim ponekad“.

Originalni članak: Mozzart sport