“O zadnjoj četvrtini ne bih trošio reči, o tome ćemo sutra na treningu”

Obradović je istakao da je prvo poluvreme bilo gotovo bez greške

Košarkaši Partizana pobedom nad Igokeom u Podgorici plasirali su se u veliko finale ABA Superkupa gde ih sutra od 21.00 čas očekuje bolji iz drugog polufinalnog meča između Budućnosti i Studentskog centra – 91:84.

Trener Partizana, Željko Obradović istakao je da je zadovoljan svime osim poslednjom četvrtinom, za koju kaže da će biti podrobno analizirana sutra tokom jutra na zajedničkom sastanku sa igračima.

Radili smo jutros trening kao pripremu ove utakmice i objasnio sam igračima sve kvalitete igrača koje ima Igokea, i neke stvari koje igraju u odbrani. U prvom poluvremenu smo igrali tečno u odbrani i napadu, ispoštovali su sve što smo pričali. Treća četvrtina u egalu, tu ima i logike, a o zadnjoj ne bih trošio reči, nešto o čemu ćemo da pričamo sutra ujutru na sastanku i na treningu. Ekipa Igokee igra jako čvrsto, dobro su pokriveni na pozicijama sa igračima koji znaju da igraju pik-en-rol, imaju i šutere. Mislim da smo zasluženo pobedili i ušli u finale, na nama je da se pripremimo za sutra, ko god bio preko puta.

O igri Alekse Avramovića imao je samo reči hvale.

– Da, rekao sam vam da on ima tu povredu, natekao mu je malo zglob posle aviona. Trebalo mu je da odradi trening, neke stvari koje njemu prijaju. Uradio je sve, osetio se bolje i rekao je da može da pomogne timu. Za tih devet minuta, izuzetno korektno što se tiče svega.

Kaže da je Superkup specifično takmičenje i da je zbog toga koristio skoro sve igrače tokom prvog poluvremena.

– Superkup je takmičenje, tako da se igra dan za danom. Naravno da se vodi račune o minutaži i neuobičajeno je da se svi igrači koriste u prvom poluvremenu. Danas sam koristio sve osim Balše Koprivice. Prvo poluvreme je bilo odlično, drugo je bilo odrađivanje. Totalno nebitno, sada se okrećemo finalu.

(Telegraf.rs)