NUNS uputio javnu kritiku sportskom direktoru FK Partizan

Blic

U saopštenju NUNS je naveo da je Iliev na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen Ognjen Ožegović, novi fudbaler aktuelnog šampiona države, revoltiran pitanjem o navijačkoj pripadnosti Ožegovića, besno vikao na novinare a onda sam odgovorio na nezgodno pitanje umesto novog napadača “crno-belih”.

– Svi znamo da si počeo u Zvezdi, pojavljivale su se informacije da te navijači Partizana ne žele, kako ti gledaš na to”, glasilo je pitanje novinara.

“Prestanite više s tim pitanjima. Mi smo sportisti! Ja sam sportski direktor i ja pravim tim! I tačka. Neću polemiku ni sa kim više. Ovo pitanje se više neće postavljati”, neprimereno je reagovao Iliev, naveo je NUNS.

Udruženje novinara navelo je da to nije prvi put da sportski direktori, treneri i menadžeri odredjuju ko će i šta će pitati, na šta će a na šta neće odgovarati, dokazujući na taj način da im nije stran manir ponašanja prema novinarima prepisan od aktuelnih političara” – poručuju iz ovog udruženja.

NUNS je podsetio sportske radnike, bez obzira iz kog kluba ili sporta dolazili, da je neprihvatljiv bilo kakav posredni ili neposredni pritisak na novinare i medije koji su, i kad su sportske teme u pitanju, kontrolori društvenih procesa i zastupnici javnog interesa.