Novica Veličković završava karijeru ali ostaje u Partizanu: POSLEDNJI PLES KAPITENA!

Nakon relativno najlošije sezone beogradskg Partizana u poslednjoj deceniji lošim vestima nikad kraja. Ikona košarkaškog kluba Novica Veličković (34) prestaje s igračkom karijerom.

Dugogodišnji kapiten crno-belih je prema njegovim navodima dao sve što je mogao, uvek na teren unosio maksimalnu energiju, a prepoznatljiv je bio po igri leđima, za koju ni u protekloj sezoni mnogi nisu imali rešenje.

Ipak, kako prenosi Maxbet sport, kraj karijere ne znači i odlazak iz Partizana, Novica Veličković bi trebalo da obavlja funkciju generalnog direktora!

Veličković je seniorsku karijeru započeo u Partizanu, za čiji prvi tim je debitovao u sezoni 2004/05. U dresu Partizana je igrao u dva navrata, i tokom tog perioda je osvojio pet titula državnog prvaka, tri titule Jadranske lige, pet trofeja Kupa Radivoja Koraća kao i jedan Superkup Jadranske lige. Iz Partizana je prešao u Real Madrid, a u inostranstvu je još igrao i za Broze Bamberg i Trabzonspor. Takođe je u dva navrata bio igrač Mega Vizure.

Sa seniorskom reprezentacijom Srbije je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj. Igrao je takođe i na Evropskom prvenstvu 2007. u Španiji kao i na Svetskom prvenstvu 2010. u Turskoj.

Izvorni tekst: Srbija Danas sport