Novica Veličković rekao:” do svidaniya”?

KK Partizan

Novica Veličković je “mission impossible” za KK Partizan?

566543_145683992956d59cf969e72-copy_f

Pregovori iskusnog Zemunca i beogradskih crno – belih traju već više od mesec dana. Naime, nekoliko dana po završetku prethodne sezone uprava kluba je Novici iznela svoje mogućnosti u pogledu novog, dvogodišnjeg ugovora. Novica ima želju da igra u Partizanu, i klub ima istu takvu želju, ali problem su finansije. Ogromna je razlika između količine novca koju Partizan može da ponudi i količine novca koju Novica misli da može da zaradi u inostranstvu. Da li će doći do nekog pomaka i koja od strana će popustiti, ostaje da vidimo u narednim danima.

Potpuno razumemo ovu novonastalu situaciju. Novičino grobarsko srce niko ne treba da dovodi u pitanje, ali takođe, stvari treba posmatrati realno. Novica ima još dve-tri sezone ozbiljne košarke pred sobom u kojima može da zaradi ozboljan novac i ima prilično potrošeno telo. Red je da iskoristi priliku.

S druge strane, KK Partizan nudi igračima isključivo ugovore koje zaista može da plati, pa se količina novca za drugog igrača na poziciji 4 ( uz reprezentativca Birčevića ) kreće u opsegu od 5 do 7 hiljada evra mesečno. U ovom opsegu se i traže igrači na toj poziciji. Na osnovu imena sa kojima se špekuliše, jasno je da Džikić traži laganijeg igrača, koji “širi igru” ,igra licem ka košu a ne leđima, i voli da šutira. Dakle, nije u pitanju neki “rim protector”, poput Lovernja ili Veselog, već klasični “Litvanac” ( Litvanac – onaj koji voli da šutira za tri poena).

Videćemo šta nam donose naredni dani, prelazni rok je “igranka bez prestanka” i svakakva čuda su moguća.