Novi tim za novu „duplu krunu“

konferencija

U susret novoj sezoni, koju Partizan počinje u petak, utakmicom Regionalne lige sa Mornarom (20 časova i 15 minuta) na Banjici je održana tradicionalna konferencija za štampu na kojoj su predstavljeni ciljevi u predstojećim takmičenjima.

Predsednik kluba Aleksandar Šoštar je naglasio da i ove sezone Partizan učestvuje u svim takmičenjima: domaće prvenstvo i Kup, Regionalna liga i Liga šampiona. Istakao je da je i ove godine ekipa podmlađena.

– I pored konstantnog podmlađivanja i sada imamo tim, koji po kvalitetu uliva sigurnost da možemo ravnopravno da se nosimo sa svim protivnicima. To je oduvek bio moto svih generacija Partizana,tako je i sada, bez obzira na sve nedaće s kojima se susrećemo – rekao je Šoštar.

Skoro ceo prvi tim čine igrači koji su prošli Partizanovu školu, a prosek uzrasta prvog tima je nešto više od 19 godina.

– Cilj nam je da u svakoj utakmici ekipa pruži maksimum, što je izuzetno neophodno u kontekstu sazrevanja mladih igrača, pa ćemo, u zavisnosti od protivnika, videti kakav će to rezultat doneti. Ne možemo uvek da očekujemo da igrači pruže najbolje što mogu, ali kada u tome uspeju ni rezultati  neće biti loši.

O rezultatskim ambicijama Šoštar je rekao:

– Glavni cilj nam je da osvojimo „duplu krunu“, da odbranimo trofeje u Prvenstvu i Kupu Srbije. Utakmice u Regionalnoj ligi, pre svega teška gostovanja, će biti izuzetno bitna da naši prvotimci steknu iskustva. Što se Lige šampiona tiče, ambicija i želja svih nas je da osvojimo pobednički trofej, ali jasno je da to u ovom trenutku nije realno ostvarivo. I evropski mečevi, dueli sa vrhunskim timovima i vaterpolistima će našim igračima biti izuzetno korisni za sazrevanje. Po kvalitetu na papiru u sada ne možemo da budemo kompetitivni sa najboljim ekipama Evrope.

MILENKOVIĆ: PROTIV MORNARA NA POBEDU

Tim je podmlađen, a ekipu će voditi i novi trener. Prvi tim crno-belih letos je, posle odlaska Vladimira Vujasinovića, preuzeo Zoran Milenković, dosadašnji trener Banjice.

Uoči susreta sa Mornarom Milenković je kazao:

– Dočekujemo ekipu koja je po mnogim karakteristikama slična našoj. Razlika i prednost Mornara je što u svojim redovima ima nekoliko iskusnijih igrača koji dugo igraju zajedno. Naš cilj je pobeda, pogotovo što igramo na našem bazenu.

Milenković je dodao da je ekipa kompletirana tek prošle nedelje, jer je većina prvotimaca igrala u juniorskim selekcijama, a novi kapiten Nikola Jakšić za seniorski tim.

Novi prvi trener je govorio i o promenama u prvoj ekipi. Podsetio je da su tokom leta u inostranstvo otišla sedmorica najiskusnijih prvotimaca iz, takođe mladog, prvog tima crno-belih koji je igrao prošle sezone. Milenković je još dodao:

-Što se pojačanja tiče iz Radničkog su stigli golman Lazar Dobožanov i Nebojša Toholj. Sa pozajmice u Crvenoj zvezdi vratili su se Aleksandar Andrejević, Mihajlo Repanović i Filip Janković. Veliki dobitak je što nam je ostao Nikola Jakšić, koji će biti najmlađi kapiten u istoriji Partizana. Na usavršavanje u Partizan, sa ciljem da se nametnu da postanu standardni prvotimci, stigli su Marko Bolović iz nemačkog Hanovera, i Aleksandar Radanović iz Budve.

Milenković je apostrofirao da Partizan sada ima možda i najmlađi tim u istoriji:

– Partizan je kolevka srpskog vaterpola i, između ostalog, ima obavezu pravljenja igrača za seniorsku reprezentaciju. S obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalazi i Partizan i ceo srpski klupski vaterpolo, kome je neophodna podrška, postavljeni su realni ciljevi. Ekipa treba da kroz ovu sezonu stasa i da stiče iskustvo da bi naredne godine pružala mnogo više.

Milenkoviću će ove sezone u stručnom štabu saradnici biti pomoćni trener Miodrag Mirović, trener golmana Nebojša Antonović, kondicioni treneri Bojan Avramović I Mladen Opaćić. Lekar je Miodrag Nastić, a fizioterapeuti Marko Jović I Dušan Drmanac.

JAKŠIĆ I DRAŠOVIĆ: NE PLAŠIMO SE NIKOGA

Novi kapiten Nikola Jakšić, osvajač olimpijskog zlata, je kazao:

– Timu sam se, kao i juniorski reprezentativci priključio pre dve nedelje i zaista sam prezadovoljan i atmosferom i igrom koju smo u prvim proverama prikazali. Pre nedelju dana sparingovali smo sa ruskim prvakom  Spartakom, daleko iskusnijom ekipom i sa njima smo se ravnopravno nosili kao da su naši vršnjaci. Uvek ćemo ići na pobedu, bez obzira da li nam je rival Mornar ili Pro Reko.

Juniorski reprezentativac Radomir Drašović je kazao:

– Verujem da i najjačim evropskim ekipama ni ove sezone neće biti lako da igraju protiv Partizana. Svakog rivala ćemo respektovati, ali nikoga se ne plašimo. Siguran sam da ćemo sezonu iskoristiti kako planiramo i da ćemo za osam – devet meseci svi mi igrači biti za bar po jedan stepenik više nego sada što se tiče samopouzdanja i iskustva.

ŠAMPIONSKO RAZMIŠLJANJE I KVALITETAN RAD JAČI OD KRIZE

Jedno od pitanja na konferenciji za medije bilo je vezano i za finansijsku situaciji u klubu. Predsednik Šoštar je odgovorio da  u odnosu na prošlu sezonu nema pomaka, stanje je teško.

– Partizan već 50 godina predstavlja lokomotivu nekad jugoslovenskog, kasnije srpskog i crnogogorskog, danas srpskog vaterpola. Bez obzira na tešku situaciju i sada je tako.

Šoštar je dodao da je potvrda te teze i činjenica da je na proslavi 71. rođendana JSD Partizan, u utorak, vaterpolo klub dobio ubedljivo najviše priznanja.

– S jedne strane imamo tešku situaciju, a s druge strane način rada u Partizanu, koji je nepromenjen bez obzira s kakvim se problemima klub susreće. Rad i šampionsko razmišljanje su baza svega. Zato je u Partizanu stvoreno, a stvaraće se i ubuduće veliki broj seniorskih reprezentativaca.

Šoštar se dotakao i ostanka Nikole Jakšića.

– Svi znamo da je Jakšić imao ponuda da ode iz Partizana,  ali ostao je jer je procenio da nije bilo druge ekipe u kojoj bi igrački mogao da napreduje kao na Banjici. To važi i za gotovo sve igrače koji su u Partizanu i koji se spremaju da budu nosioci vaterpola u našoj zemlji. Situacija se ne menja, radimo u teškim uslovima, počinjemo sezonu, a videćemo kako ćemo je i kada završiti – zaključoio je Šoštar.

ULAZNICE 150 I 250 DINARA

Ulaznice za meč sa Mornarom koštaju 150 dinara za tribine i 250 za parter.