NORDSJELAND – PARTIZAN: Dobro sve osim poraza (18h30min – Mogući sastavi)

U našem sportskom centru imamo veštačku travu, ali nismo je koristili jer je podloga na kojoj igra Nordsjeland mnogo brža i naprednija – kaže trener crno-belih

ФОТО: ФК Партизан

Partizan nije imao mnogo vremena za slavlje posle velikog preokreta protiv Sabaha, s obzirom na to da ga već danas očekuje poslednja prepreka na putu do grupne faze Lige konferencije.

Parni valjak gostuje Nordsjelandu u prvom meču plej-ofa za najmlađe UEFA takmičenje. Igor Duljaj, šef stručnog štaba crno-belih, sa velikom dozom opreza dočekuje prvi duel sa popularnim Tigrovima.

– Sve osim poraza je povoljan rezultat. Naše ambicije su jasne, u prethodnoj rundi smo izbacili solidnu ekipu Sabaha, ali Nordsjeland je još ozbiljniji tim koji je prošao Steauu u trećem kolu. Reč je o mladom timu, moramo da imamo u vidu kakav su transfer Danci napravili u proteklih nekoliko dana – aludirao je Duljaj na prelazak Erneta Nuame u Lion za 25 miliona evra.

Trener Partizana prokomentarisao je rivala pred prvi meč plej-ofa za najmlađe evropsko takmičenje:

– Danci imaju veliki broj mladih igrača koji su brzi, okretni i agresivni. Biće nam izuzetno teško. Međutim, očekuju nas dve utakmice i na kraju se računa zbirno broj postignutih i primljenih golova. Nadam se da će skor da bude u našu korist.

Prepreku za Parni valjak mogla bi da predstavlja veštačka podloga na stadionu „Rajt tu drim park”.

– U „SC Partizan-Teleoptik”, takođe, imamo veštačku travu, ali nismo je koristili jer Nordsjeland ima mnogo bržu i napredniju podlogu. To ipak, neće predstavljati problem za nas.

Duljaj nije želeo da izdvoji najbolje igrače protivnika, ali osvrnuo se na kvalitet svog tima:

– Nordsjeland ima mnogo odličnih igrača. Protivnički trener je izdvojio Matesua Saldanju sa naše strane. Međutim, imamo nekoliko igrača koji nemaju mnogo evropskih utakmica u nogama, kao što su Severina, Saldanja, Ilić… Ali, iskustvo Šćekića ili Natha mnogo će pomoći mlađim igračima.

Duljaj je prokomentarisao reči Johanesa Torupa, trenera vicešampiona Danske pred današnji meč:

– Moj kolega je izuzetno mlad, ima samo 34 godine. Čisto sumnjam da ne zna da je naša ekipa kratko na okupu, s obzirom na to da je rekao da naš tim dugo godina igra zajedno, što nije tačno. Verujem da odlično poznaje Partizan.

Parni valjak je u istom danu kad je otputovao u Dansku angažovao desetog novajliju u ovom prelaznom roku – Gajasa Zahida. Ipak, šef struke Parnog valjka i dalje ne zna da li će imati priliku da debituje u revanšu sa Tigrovima:

– Ima mnogo vremena do sledećeg četvrtka. Na nama je da se fokusiramo na predstojeću utakmicu koja neće biti laka.

Originalni članak: Sportski žurnal