Ništa od povratka Nikolića

Marko NikolićSrđan Stevanović/Starsport

Partizanova klupa, od 27. majskog jutra, zvrji prazna, naslednika Aleksandra Stanojevića nema ni na pomolu… Ko će i kada na posao u Humskoj, s prvim junskim danima, izgleda kao pitanje od milion dolara.

Od povratka Marka Nikolića u Partizan, kako saznaje Sport klub, definitivno nema ništa. Trofejni stručnjak, simbol pobeda prkosnog i pobednički nastrojenog crno-belog tima, ne razmišlja o povratku na mesto uspeha.

Tačno pet godina posle duple krune i poslednjeg šampionskog lovora Partizana, Nikolić ima sasvim drugačije planove. Vojnik Partizana, spreman da odlično proceni aktuelni trenutak i umešno prognozira doglednu budućnost, uvek je prema pozivima iz omiljenog kluba imao veliku dozu sentimenta. Tako je i ovog puta, uprkos konkretnim ponudama moskovskih giganata, CSKA i Dinama.

U Humskoj situacija, ipak, nije ni nalik prethodnim sezonama. Klub je u slobodnom padu, izgubio se pred domaćim stazama i bogazama, izrovaren i posle serijskih grešaka neodgovornih vlastodržaca. Zato povratak Nikolića, u ovom trenutku, nije realna opcija. Praktičko, skoro nemoguća…

Na sličan način razmišljaju i ostali partizanovci, od ugleda i imena u crno-beloj famili.

U prvom redu Veljko Paunović, čiji povratak se u „čaršijskim pričama“, poslednjeg vikenda pominjao kao već viđena stvar. Legendarni selektor reprezentacije do 20 godina ne misli da se vraća u srpski fudbal. I na tom talasu, definisanom posle odlaska u Čikago, pre šest godina, pliva i danas.

Richard Heathcote/Getty Images

Rukovodstvo Partizana smestilo je na listu poželjnih i Vladimira Ivića. Trofejni trener, stasavao u Grčkoj, Izraelu i Engleskoj, bez posla već godinu i po dana, u narednim danima biće, najverovatnije, pik „broj jedan“ crno-belih.

Kao se čuje u krugovima oko Humske i dalje, ni Ivić nije preterano raspoložen da se lati posla u Humskoj. Tim pre što se u javnosti već pominje grupa kandidata za upražnjeno mesto. A, Ivićeva biografija, ipak, zahteva konkretnije poteze jasnog redosleda…

U fokusu vlastodržaca u Humskoj i dalje je Saša Ilić. Od bivšeg trenera Čukaričkog i klupske legende, ranije je stiglo „ne“, ali direktor Miloš Vazura, predsednik Milorad Vučelić i sportski direktor, Ivica Iliev, nisu na priču o Ilićevom povratku stavili tačku…

Poslednjih dana sve je intezivnija priča o mogućim promenama u vrhu kluba. Kako vreme prolazi, jasno je i da su najave o rekonstrukciji na vrhu tek puka iluzija partizanovaca zabrinutih za sudbinu kluba. Iako je svima jasno, napokon i posle sve glasnijih negativnih odgovora osvedočenih crno-belih trenerskih imena, da vicešampion sa aktuelnom postavkom na čelu ne može više od „pozicije broj dva“.

Uprkos kulama i gradovima, obećavanim na ime ugovora potencijalnim trenerima. Partizanov problem, poslednje dve godine, definitivno nije bila klupa…

Originalni članak Sport Klub