Nikolić: Zagorac? Dolazi, ne dolazi, dolazi, ne dolazi… Ostaću uzdržan!

Trener Partizana Miroslav Nikolić nije bio nezadovoljan posle dobre igre svo tima, ali nije mogao da bude ni zadovoljan posle poraza

– Lokomotiva je najbolji tim u grupi, sa profesionalnim igračima, i izuzetno velikim budžetom. Mi smo izginuli, bez tri igrača, Stevanovića, Veličkovića i Čakarevića. U rotaciji bez njih trojice, nije bilo mnogo izbora. Borili smo se, u jednom delu meča u odbrani smo bili vrlo dobri. Bili smo blizu, ali kad se odlučivalo bili smo bez discipline u napadu. Čestitam momcima na boljoj partiji, ali još to mora da se zateže. Nemamo ni dan odmora, spremamo se za ABA ligu, važno mi je da deca ne ulaze u neku seriju poraza – rekao je trener Partizana Miroslav Nikolić.

Imao je Nikolić zamerku na jedan od prethodnih poraza, protiv Limoža u Francuskoj.

– Kao igrač protiv jačih ekipa igraš dobro pa izgubiš pet, šest, deset razlike. Gospodo, trebalo je da dobijemo Limož. Što se tiče pika, ide bolje, treniramo non-stop, ali imam takve igrače koji su skupljeni, neki su došli kasnije, sve to moramo da uskladimo. Zadovoljan sam 65 posto, ali ima još prostora za napredak. Pas nije funkcionisao, na primer Vanja Marinković je bio sam, morao je da dobije loptu. I to kad se odlučivala utakmica.

Novinare je na konferenciji za medije zanimala i ocena učinka igre Amerikanaca.

– Radimo na tome da Amerikanci imaju protok lopte, trčanjem, kretnjom da doprinesu, a ne sad svi driblinzima da rešavamo situacije. Slabo igramo bez lopte, to je veliki problem kod nas.

Hoće li neko od trojice povređenih igrača biti spreman za duel u ABA ligi u subotu protiv Mege?

– Ne znam, neći ni da otkrivam, ali teška je situacija.

Poslednje pitanje bilo je vezano za eventualni dolazak Radeta Zagorca u Partizan.

– Ostaću uzdržan. Dolazi, ne dolazi, dolazi, ne dolazi… Razne priče se pričaju.

Tekst : Sportski žurnal