Nikolić: Za razliku od prošlog meča, plejmejkeri su sada i pogađali i razigravali ostale

Sportski žurnal

Miroslav Nikolić, trener Partizana NIS, bio je zadovoljan pobedom, ali ne i igrom generalno.

– Ništa što smo postavili u odbrani, nije prošlo. Na tome moramo da radimo – priznao je Nikolić, pa dodao: – Odbrana još ne funkcioniše kako sam ja zamišljao, igrali smo kao NBA, na mnogo poena. Igokea je pobedila, uz Zvezdu, dve najbolje ekipe u ligi. Imaju iskusan tim, Amerikanca na poziciji četiri, koji je bio trojka u NBA i sada je još nezgodniji, dao je 34 poena. Sad, kad se Čakarević vratio, očekivao sam da ćemo malo čvršće u odbrani da odigramo. Ali, nije se tako pokazalo.

Napad je funkcionisao odlično, a Nikolić je posebno istakao dvojicu igrača.

– Za razliku od prošlog meča, plejmejkeri su sada i pogađali i razigravali ostale. Tako sam zamišljao da igraju u Partizanu. Miler je ubacio 23 poena, ali je imao 11 asistancija, Gos dao 30 i imao osam asistencija. Razigrali su ekipu. Šalić je odigrao dobro… Svi su dali po 15 poena, i tako bi trebalo da igramo u napadu.

Vratio se na ono što mu se ne dopada:

– Još se tražimo u odbrani, teško je jer oni slabo igraju i individualnu odbranu. Moramo da radimo na tome. Čeka nas mnogo posla. Sada stalno putujemo, malo treniramo i nemamo vremena da se namesti neka druga vrsta odbrane. Ali spremićemo se.