Nikola Stojić: Veslački klub Partizan ne ide protiv Veslačkog saveza Srbije!

Juče je kao bomba u medijima odjeknula informacija da najbolji srpski veslači Martin Mačković i Nikolaj Pimenov neće moći da se bore za plasman na Olimpijske igre u Parizu, usled krajnje skandalozne i neprihvatljive odluke Veslačkog saveza Srbije. Tim povodom, portal Sportske vesti kontaktirao je i trenera olimpijskog veslačkog tima naše zamlje Nikolu Stojića.

Stojić je u kratkom razgovoru za taj portal, prokomentarisao nedavno saopštenje Veslačkog saveza Srbije, ali se i osvrnuo na celokupnu situaciju sa Mačkovićem i Pimenovom.

Podsetimo, Veslački savez Srbije je juče doneo odluku da umesto dvojca Mačković/Pimenov u kvalifikacionoj trci za plasman na OI nastupe Beđik/Rajković.

Nikola je kratko prokomentarisao celu agoniju sa Veslačkim savezom Srbije.

Nešto ranije danas, oglasio se i Veslački savez naše zemlje, kada su izdali saopštenje, u kome su naveli da Veslački klub Partizan radi protiv Veslačkog saveza Srbije.

“Veslački klub Partizan ne ide protiv Veslačkog saveza Srbije, već je izneo svoj stav, žaljenje i nerazumevanje da se jednoj dokazano kvalitetnoj posadi Mačković/Pimenov onemogući nastup u disciplini dubl skul na kvalifikacionoj regati za OI Pariz 2024 u Lucernu od 19-21.5.2024. godine.

U skladu sa postignutim rezultatima i brzinama čamaca svih posada reprezentacije tvrdim da bi pored Jovane Arsić u skifu oni takodje bili favorit za najviši plasman i osvajanje medalje na OI Pariz 2024.

Mačković i Pimenov će imati šanse u olimpijskom ciklusu LA 2028 da pokažu svoj kvalitet koji ćemo vrlo brzo videti, već u narednoj sezoni.

Bez obzira na sve, dvojcu Pivač/Slavnić i dubl skulu Bedjik/Rajković želim sreću u Lucernu i da Srbiji obezbede još dve veslačke kvote za Pariz”, rekao je Stojić u razgovoru za portal Sportske vesti.

Originalni članak: Sportske-vesti.rs