„Nikad nemoj da prestaneš da maštaš“

Evroliga objavila pismo Kevina Pantera mlađem sebi u kome se setio i teških i lepih trenutaka u životu i karijeri

ФОТО: КК Партизан

Da sam kao desetogodišnjak nekome rekao da ću u ovom trenutku života biti ovo što jesam, ne bi mi verovali… Između ostalog rekao je u „pismu mlađem sebi“ Kevin Panter.

Evroliga je objavila emotivnu ispovest kapitena Partizana, u kome se on „obratio“ mlađem sebi. Šta bi rekao tom dečaku iz Bronksa…

– Samo da nastavi da ide napred. To je ono što sam i ja uradio. I da nastavi da veruje, da mašta. To je najvažnija stvar koju možeš da uradiš. Može da bude teško u trenutku, ali samo nastavi da maštaš. Kroz život sam bio u različitim situacijama, gde su neki ljudi nisu bili uz mene, neki su me i izdali. Uvek sam to koristio kao motivaciju i nikada nisam zaboravio ko je šta rekao i šta je rečeno. Uvek sam to držao u pamećenju. To me održavalo. Mentalno ojačaš ako si uvek na ivici i stalno moraš da se dokazuješ.

Kako je rekao, ne može da kaže da bi uradio ovo ili ono. Uostalom…

– Iskreno, nisam ni znao gde ću biti u ovom trenutku. Nisam mislio ni da ću da bude u Evropi, već negde u Bronksu, Njujorku… Radeći ko zna šta.

Njegov put nije bio lak, ali nikada nije odustao. Zašto?

– Nemam odgovor na to. Jedan razlog je košarka… Ili samo to što sam uvek išao napred. Nekad moraš da prođeš i kroz teške trenutke, što te učini mudrijim. To je proces koji svaki čovek mora da prođe. I nije ni važno da li si košarkaš ili doktor, neke korake ne možeš da preskočiš. Kada si dete u Americi, uvek nam pričaju: „NBA, NBA, NBA…“ Kada su mi rekli za Evropu, mislio sam da je to laž, jer nisam čak imao ni pasoš.

Priznao je…

– Da sam nekome sa deset godina rekao da ću biti ovde, ne bi mi verovali. Bilo je dosta teških trenutaka, trenutaka u kojima sam mislio da odustanem. Ali, uvek sam ostao iskren prema košarci, nikada nisam varao, zato sam i nagrađen – poručio je Panter u pismu mlađem sebi

Originalni članak: Sportski žurnal.rs