Nije došao na pripreme, Stanojević ga precrtao…

Trener Partizana Aleksandar Stanojević pričao je sa novinarima na početku priprema. On je svestan da je ova sezona veoma važna, jer crno-beli dve godine nisu osvojili nijedan pehar. Miloš Vazura je najavio da će u Humsku da dođu dva dva strana napadača.

Ne smemo da pogrešimo sa napadačem, mora da bude proveren. Da imamo neku sigurnost. Istina je za ta dva igrača o kojima je pričao direktor, nadam se da će doći pre tih najavljenih tri-četiri dana, ja očekujem sutra, možda preksutra. Tu smo, ide u dobrom pravcu, ja sam srećan da smo doveli slobodne igrače na vreme. Nedostaje nam štoper ako ode Maki Banjak, doveli smo neke mlade igrače. Ja sam uvek za to da ako možemo nekog mladog, da zadržimo. Imate i igrače koji imaju ponude, Zjdelar i Lazar Marković, ja bih voleo da ostanu, ali ako odu, tu ćemo da tražimo igrače – rekao je Stanojević novinarima i dodao:

– Tu je sigurno sedam-osam igrača koji neće biti sa nama na pripremama. Ja sam pričao sa svima otvoreno. Sa nekima sam pričao koji su tražili razgovor, sa nekima nisam, ali pričaćemo otvoreno.

Upitan je šef struke da li je Banjak jedan od igrača koji neće da ide na pripreme. On je tokom finala Kupa Srbije odbio da uđe na teren.

 Vi znate da što se tiče discipline ja sam tu radikalan, sečem tu. Ipak, imam opravdanja za njega, igrao se derbi, on je stranac koji je očekivao da će da igra, umesto njega sam uveo Ostojića, koji je odigrao odlično. I onda sam želeo poslednji minut da ga ubacim, ali on kao profesionalac je trebalo da ispuni to. Ja to ne shvatam kao neki veliki problem, on je sve vreme bio profesionalan na treninzima. Da li će ostati, ima nekih ponuda, ide u pravcu da ode. Stvarno je veliki profesionalac, možete da dođete na svaki trening, otvoreni su treninzi i da se uverite – jasan je Stanojević.

Sa druge strane, on više ne računa na Žan-Kristofa Bajbeka.

Natho je tu, nije sporan. Dovodimo gore dva napadača, jedan će biti klasičan, drugi igra po boku i sredini. Jasno vam je u kom smeru ide, Bajbek je stalno bio u povredama i psihički i fizički, zakasnio je, nije se pojavio na pripremama sad. Suma ima status, ja nijednog momenta neću da se odričem Sume, da li će imati minutažu, to zavisi od njega. Imamo i Banjaka, ako ostane možemo da igramo sa tri, ako ode, nemamo nikakav problem – rekao je Stanojević, koji je dodatno prokomentarisao Bajbeka:

Došao ne došao, svejedno je. Prvo, ovo što nije došao na vreme mora da se reši. Da li će imati minutažu? Neće iz dobro poznatog razloga. Suma i Banjak, videćemo koliko će biti zadovoljni minutažom.

Proteklih dana u Partizan du došli Danilo Pantić i Siniša Saničanin.

– Danila Pantića je vratio njegov kvalitet, može da igra na više pozicija, na boku i u veznom redu, stalno se godinam već traži, stalno je bio na pozajmicama, ali uvek sa nekom obavezom prema Čelsiju. Sada ima miran status, ne želim da ga opterećujem velikim očekivanjima, ali očekujem da postigne šest-sedam golova, to sam mu zamerio prošle sezone što je dao samo jedan gol. Saničanin je reprezentativac BiH, zna našu ligu, ima levu nogu, dobar je u skoku, možemo da igramo sa tri pozadi – istakao je Stanojević.

Originalni članak : Maxbet sport