Ni Duljaj nije “pomogao” – Poraz i u drugoj utakmici finala(FOTO)

Crveno-beli su drugi put u četiri dana pobedili Partizan. Posle ubedljivog izdanja na “Banjici” u nedelju, ponovili su nešto slično i u zemunskoj dvorani gde je crno-bela publika bila u većini – 3:1.

Jevtićeva ekspedicija ima vođstvo 2:0 u finalnoj seriji i sada joj samo još jedna pobeda nedostaje kako bi skinula večitog rivala sa trona. Za sada Janićev tim ne uspeva da odgovori na pravi način… U subotu će imati poslednju šansu da se trgne ili će gledati kako se na Banjici proslavlja trofej.

Delovalo je da momci sa Marakane mogu i do maksimalne pobede večeras. Igrali su mnogo bolje u prva dva seta, u trećem imali prednost 20:17, ali umesto da zadaju završni udarac dozvolili su protivnicima da se vrate i ponadaju da mogu nešto više… Ispostavilo se da su samo odložili slavlje, jer Partizan do većeg preokreta nije mogao.

Najveće zasluge i za ovu pobedu idu na adresu Dušana Nikolića, koga crno-beli nisu uspeli da zaustave. Mladi korektor je zabeležio 26 poena, uz 56 odsto realizacije. Prošao je 22 lopte od 39, a upisao je i četiri asa.

Početak utakmice potpuno je pripao Nikoli Petroviću i drugarima. Sve što je Zvezda započela na Banjici, nastavila je i večeras u Masteru. Iako je igrala na gostujućem terenu, servirala je kao da je domaća u ovoj dvorani… Snažni i precizni bili su početni udarci od starta, pa su crveno-beli brzo stigli do tri poena viška. Mrdak i Rikardo su vratili Partizan u igru, postalo je veoma neizvesno. Sve do 20:20 publika je mogla da gleda zanimljivu borbu. Međutim, završnica je bila u znaku Jevtićeve ekipe. Nikolić i Lopar su odradili dobar posao i doveli goste u vođstvo – 25:21.

(Nemanja Vasiljević)(Nemanja Vasiljević)

U drugom setu se nije slika na terenu mnogo menjala. Gosti su otvorili serijom 3:0 i tako naterali domaće da ponovo jure rezultat. Sve do kraja ovog perioda vođstvo je bilo na strani Zvezde, koja je sigurnim koracima išla ka dupliranju prednosti. Tek u trećem činu došlo je do opuštanja Jevtićevih momaka i to kad se činilo da je sve gotovo. Imali su 20:17, Partizan je tad povukao malo jače i serijom od sedam vezanih poena napravio preokret.

Ipak, kad je delovalo da će crno-beli da učine utakmicu dramatičnom, oni su se potpuno ugasili. Zvezda je poslednji set dobila veoma ubedljivo na krilima mladog korektora Dušana Nikolića.

Nikolića je najbolja pratio Nikola Žugić sa 12 poena, Dušan Lopar je imao devet, Ahmed Omar osam, Nikola Petrović sedam, Aleksandar Stefanović šest… Milija Mrdak je u poraženom taboru bio najefikasniji 21 poenom (37-18), Luka Tadić je postigao deset.

Originalni članak:Mozzart sport