Nenad Živanović: Bez kalkulacija i spekulacija

Gradski okršaj Radničkog i Partizana sa velikim ulogom, Nenad Živanović iskren

Radnički sa Crvenog krsta od početka drugog dela sezone više ne iznenađuje. Ni igrama ni rezultatima, a ni vrednim skalpovima koje skida redom. Od želje za opstankom koja je izvesna, možda „krstašice” odu i lestvicu više. Posle Crvene zvezde, u dvoranu „David Kalinić” stiže još jedan gradski rival – Partizan.

Utakmica je od 21 sat, zahuktali domaćin želi više od 11. mesta i veruje da može. Parni valjak pak za overu sedmog mesta pred poslednje kolo, potom i nokaut fazu.

Nenad Živanović, trener crno-belih, imao je toliko toga da kaže, ne samo kao klasičnu najavu:

– Svesni smo nove snage Radničkog, dobro je što je jedan klub iz donjeg dela tabele uložio toliko sredstava da bi izborio plasman, Superligu i to poštujemo. S druge strane, neke naše ambicije s početka, blizu smo da ostvarimo, da završimo kao prvi u donjem delu tabele. To je naša realnost u ovom trenutku. Svakako da se spremamo maksimalno za ovaj okršaj – kaže Nenad Živanović, strateg Parnog valjka.

 Najbolje izdanje od mojih igračica, povoljan rezultat za nas. Verujem da možemo da ponovimo igru kao što je bila protiv Omladinca.

Važan „poen” za kraj u stilu Nenada Živanovića:

– Voleo bih da sve ekipe i uveren sam da će da odigraju bez kalkulacija i da će na kraju svako da zauzme mesto koje mu i pripada. Posebno bih voleo da ne bude spekulacija!

BROJKE (NI)SU MERODAVNE, ALI…

Imaju u koga da se uzdaju i Nikola Milosavljević, strateg Radničkog ali i Nenad Živanović, koji je ove sezone preuzeo žensku ekipu Partizana. Bez obzira na konglomerat strankinja u taboru žuto-plavih sa Krsta, Nemicu Drevnjok, koja je na listi poentera procentualno broj 1 (197 poena u 32 seta), potom i Sizar sa 129 poena uz domaću Simovsku (147).. Ima i Tanju Stanojević blokera koja gleda sa vrha liste najuspešnijih napadača – 53 odsto idealnog..

Partizan, jednu Anu Krulj, i ove sezone jednu od perjanica tima (286 poena za top 4 u ovoj kategoriji), libera Aleksandru Spasenić koja je zasluženo našla svoje mesto na listi naj naj sa pozitivnim prijemom (54 odsto) za kotu 3. Blokera po vokaciji u dresu crno-belih primača Isidoru Rodić (220 poena), dobro poznatu „77” Aleksandru Petrović – 190 poena..

Ipak, u Parnom valjku dizači Vukoja i Vrcelj mogu da računaju na sve napadačke opcije, baš kao i „plej” i kapiten Krstašica Jovana Simić.

Originalni tekst Sportski žurnal