Nenad Maksić: Spartak nema šta da izgubi

Maksić: Spartak nema šta da izgubi

Da je vreme glavni adut ekipe Partizana Nenad Maksić isticao je mnogo puta. Sudeći po partijama koje su pružili crno-beli u poslednja tri kola ARKUS lige (ubedljive pobede nad Dinamom, Crvenkom i Dubočicom), iskusni strateg našeg tima i te kako dobro poznaje svoje igrače i njihove mogućnosti, koje iz meča u meč sve više dolaze do izražaja.

,,Kako je vreme odmicalo, mi smo igrali sve bolje, jer smo imali sve više zajedničkih treninga u ovom sastavu. To je i dalo rezultat“, tvrdi Maksić.

Za razliku od pojedinih timova u ligi, koji imaju problem sa rosterom zbog pandemije korona virusa, trener Partizana ističe da je u crno-belom taboru sve u najboljem redu.

,,Na  našu sreću, mi nemamo probleme sa korona virusom u ekipi što nam mnogo znači zbog kontinuiteta u trenažnom procesu“.

Foto: Maja Nastić

Crno-beli većeras od 19 časova gostuju ekipi Spartaka u Subotici, u okviru sedmog kola ARKUS lige. Subotičani se nalaze u donjem delu tabele, sa jednom pobedom i četiri poraza, ali uz utakmicu manje. Nedelju dana kasnije, sledi susret sa Kikindom Grindex.

,,Čekaju nas dve različite ekipe, danas u Subotici mlada ekipa, borbena, koja nema šta da izgubi u tom meču. Rasterećeni obaveze i imperativa pobede, mogu da budu neugodan protivnik. Kikinda je iskusna ekipa, kojoj rezultatski ta utakmica isto ništa ne znači, ali bez obzira na sastav sigurno će imati motiv da pobede Partizan. To bi im značilo psihološki za naredne dve utakmice,  koje su njima važne zbog bodova koji se prenose“, zaključuje trener Maksić.

Partizan je trenutno prvi na tabeli A grupe ARKUS lige sa deset bodova. Bod manje ima Vojvodina, ali i meč manje.

Zvanični sajt RK Partizan