Nenad Bjeković – borba za Partizan se nastavlja…

Nenad Bjeković podneo krivičnu prijavu protiv Vuletića, dvojice nepoznatih lica na Skupštini, Vučelića, Obućine, Vazure…

Dok se bar pola sportske Srbije smeje načinu na koji je Partizan konačno dobio predsednika, Nenad Bjeković je juče bio ozbiljno zabrinut. Imao je više nego očigledan razlog:

– Upravo smo podneli krivičnu prijavu protiv profesora Vuletića i njegovih prijatelja koji su glasali na Skupštini, a uopšte nisu članovi. I ne samo protiv njih, nego i protiv ostalih koji su učestvovali u cirkusu: Vučelića, Vazure, Obućine…

Na pitanje da li poznaje ,nezvane goste“, Bjeković odgovara uverljivo:

– Naravno da ih ne poznajem, ni ja, ni bilo ko iz Partizana, ali, zna ih dobro Vladimir Vuletić, oni su njegovi drugari… Doveo ih je za svaki slučaj, nisu bili sigurni da li će Mileusnić moći da dođe. U Zemunelo su došli 50 minuta pre sednice i sve vreme sedeli u mojoj nekadašnjoj kancelariji.  Pošto se navijači nisu pojavili, ta dva momka obezbedili su kvorum. I ne samo to nego i glasali da se Milorad Vučelić izabere za predsednika.

Bjekovićev tim otkrio je identitete sumnjivih lica. U Krivičnoj prijavi navedeno je da se radi o Bojanu Nišiću, rođenom 16.12.1987, zaposlenom u JP Pošte Srbije i Urošu Mijatovićurođenom 14.11.1995, studentu Pravnog fakulteta na kojem inače Vladimir Vuletić predaje.

– Ono što znam to je da su izuzetno bliski prijatelji sa Vuletićem koji je uzurpirao vlast u Partizanu i da je jedan od njih sigurno zvezdaš!

Bjeković odbija mogućnost da su na bilo koji način dvojica javnosti nepoznatih ljudi, mogli u međuvremenu da postanu članovi Skupštine:

– Ne, oni nisu članovi Skupštine. Nikakvi zborovi nisu održavani proteklih dana. Nisu ni oni od ranije… Ovo je samo još jedan dokaz brutalne drskosti i spremnosti da se po svaku cenu zadrži vlast u Partizanu. Na potezu su državni organi, policija i sud, naravno i FS Srbije, pa da vidimo da li iko može da zatvori oči pred ovakvim stvarima – konkretan je Nenad Bjeković.

Krivična prijava podneta Trećem osnovnom javnom tužilaštvu osporava celu izbornu proceduru jer je prema navodima Bjekovićevog pravnog tima samo 16 prisutnih delegata bilo legalno izabrano pre prethodnih izbora. Petnaest članova, tvrdi se, izabrano je nelegalnim i nezakonitim radnjama, a 32. i 33. prisutni na Skupštini – uopšte nisu ni birani u članstvo.

Danas suđenje po prethodnoj tužbi

Prvo ročište po tužbi Nenada Bjekovića protiv čelnika FK Partizan i JSD Partizan zbog uvođenja vanrednog stanja i svega što se dešavalo pre i posle toga u Humskoj, održaće se danas u 11 časova u Prvom sudu. Pravdu će deliti sudija LJiljana Stričević.

S obzirom da je u pitanju prvo ročište ne očekuje se nikakva odluka izuzev ako opozicija na čelu sa Bjekovićem ne povuče tužbu jer je vanredno stanje ukinuto samim izboromMilorada Vučelića za predsednika.

1nenad-bjekovic1