Nedostižni Čelsi: Danilu najbolje bilo u Partizanu

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Danilo Pantić jedan je od 28 pozajmljenih igrača Čelsija širom planete, pored Alvara Morate, Viktora Mosesa, Denija Drinkvotera, Davidea Zapakoste, Marija Pašalića, Lukasa Piazona, Kenedija, Bakajokoa, Čalobaha…

Danilo Pantić, Partizan

Rubrika jednog engleskog portala, koji je podsetio da Čelsi u ovom trenutku na pozajmicama ima čak 28 fudbalera širom planete, privukao je pažnju na jednog pomalo zaboravljenog fudbalskog bisera. Danilo Pantić, 23-godišnji momak iz Rume, nekad velika nada Partizana i srpskog fudbala, još 2015. godine prodat je Čelsiju.

Nažalost, nikad nije uspeo da odigra zvaničan meč za klub sa Stamford Bridža. Umesto toga, slat je na pozajmice. Najpre u holandsku Erediviziju. Prvo u Vitese, zatim Ekscelsior. U oba kluba zajedno odigrao je svega 19 utakmica.

Iz Holandije se vratio u Partizan i to se pokazalo kao dobar izbor. Za dve sezone u crno-belom dresu podsetio je s vremena na veme kakav je talenat. Osvojio je dva Kupa Srbije i odigrao blizu 100 zvaničnih utakmica, tačnije 91, uz 13 postignutih golova.

Partizan Belgrade @FKPartizanEN

👀

Partizan will struggle to retain Danilo Pantić beyond this season, as the buyout clause in his Chelsea contract is set at €3m

View image on Twitter

794:02 PM – Jan 30, 2019Twitter Ads info and privacy18 people are talking about this

Partizan više nije mogao da ga zadrži zbog velike otkupne klauzule (tri miliona evra) i ove sezone Čelsi ga je pozajmio Fehervaru. To je izgledalo kao dobar potez dok je ekipu s klupe vodio bivši trener crno-belih Marko Nikolić. Poslednji meč Pantić je odigrao u novembru. Na kraju je ostao na samo osam utakmica u elitnoj ligi Mađarske.

Sad je na raskrsnici. Prošlog leta je obnovio ugovor sa londonskim Plavcima do 2021. godine, ali je jasno da dres Čelsija za njega još uvek ostaje samo san.

Kad se pogleda ceo Danilov fudbalski put zaključak je nedvosmislen, Stamford Bridž je ostao nedostižan, a ubedljivo najbolje bilo mu je u Partizanu.

Tekst preuzet sa portala Sport Klub