Navijači Partizana odigrali ključnu ulogu u dovođenju letnje košarkaške-bombe: “EFEKAT GROBARI”

Novi košarkaš Partizana Dante Egzum izjavio je da je zbog navijača “crno-belih” odlučio da karijeru nastavi u beogradskom klubu.

ЕФЕКАТ ГРОБАРИ: Навијачи Партизана одиграли кључну улогу у довођењу летње кошаркашке-бомбе

Egzum (27) je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa Partizanom. On je prošle sezone igrao za Barselonu, a pre toga je nastupao za Klivlend i Jutu.

– Prošla godina mi je otvorila oči kada je košarka u Evropi u pitanju. Potpisao sam za Partizan, pošto sam želeo da nastavim da igram u Evropi. Glavni razlog koji me je privukao da dođem u Partizan su navijači. Sa mnogima sam pričao o navijačima Partizana. Svi misle da mi je Najdžel Vilijams-Gos pričao o klubu. Naravno da sam i od njega dosta čuo o Partizanu. U Australiji sam sa 15-16 godina imao trenera koji je iz Srbije i on mi je pričao da ne postoji ništa kao utakmice Partizana. Jedva čekam da istrčim pred navijače na prvoj utakmici Evrolige. Mnogo toga sam čuo i video – rekao je Egzum za Partizanovu klupsku televiziju.

On je istakao da bi u Partizanu voleo da igra na poziciji plejmejkera.

– Ideja kada sam došao ovde je da donesem tu agresivnost. Očekujem da igram malo više na poziciji plejmejkera da uposlim saigrače. Obožavam da igram u tranziciji, da trčim, da dođem do reketa i tu kreiram akcije. Pokazaću to tokom ove sezone. U odbrani mogu da branim tri pozicije. Cilj mi je da igram čvrsto svaku utakmicu – rekao je australijski košarkaš.

Originalni članak: Novosti.rs