Natho, Belić i Nikolić: Zajedništvo na maksimumu! Gol kao svadbeni poklon!

Crno-beli su odneli važnu pobedu u 6. kolu Super lige Srbije, savladavši ekipu IMT-a, na gostujućem terenu.
Golove su postigli Mateus Saldanja, Bibars Natcho (sa bele tačke) i Nemanja Nikolić, za konačnih 2:3.
Svoje utiske posle meča izneli su Bibars Natho, Kristijan Belić i Nemanja Nikolić.


Kristijan Belić
„Bila je dobra utakmica! Pokazali smo karakter na kraju iako smo imali dva gola zaostatka. Nije bila laka situacija, ali smo pokazali od čega smo, vratili se u utakmicu i verovali da možemo da stignemo rezultat. Sa druge strane, svaka čast igračima IMT-a. Pokazali su da imaju kvalitet, iako su mladi.
Utakmica je bila kvalitetna sa dosta šansi i dobro je da smo stvarali prilike. Trebalo je bolje da budemo postavljeni u odbrani dok su napadali, ali takav je fudbal – povuče svakog lopta. Jedna kvalitetna utakmica sa dobrim protivnikom. Ovo nam mnogo znači u nastavku sezone kako bismo u dobrom ritmu nastavili i verovali da možemo da uradimo ono što želimo!“


Bibars Natho
„Ponovo smo odigrali tešku utakmicu! Nismo bili pametni, nismo stvarali šanse i naivno smo primili golove iz kontranapada. Sami smo sebe stavili u tešku situaciju, ali uspeli smo da se vratimo i to je jedino važno!“


Nemanja Nikolić
„Posle ovako teške utakmice i neuspeha u Evropi, naglasio bih da je zajedništvo u ekipi na maksimumu! Držimo se zajedno u svakom trenutku i za naše zalaganje smo ovaj put nagrađeni, moram da kažem – zasluženo, jer smo do poslednjeg zvižduka verovali u pobedu. Mislim da smo šutnuli 25 puta na gol i stvorili dosta šansi koje nismo iskoristili.

IMT igra odličan fudbal, čestitke njihovim igračima koji uvek biraju odlična rešenja u tranziciji, o čemu svedoči 12 datih golova u uvodnom delu sezone.

Moj gol za pobedu ima uvertiru i iskreno ću reći da je to zasluga fenomenalnog ljudskog odnosa sa trenerom Duljajem. Zamolio sam ga da u subotu kumujem na venčanju svog druga iz detinjstva i on mi je dao dozvolu, što možda neki drugi trener ne bi. To dovoljno govori o njemu, kakva je ljudska veličina i da se autoritet nekada ne stiče treniranjem strogoće već razumevanjem i međusobnim poverenjem. U šali mi je rekao da ako kumujem, onda moram i da postignem gol kada uđem u igru. Nije moglo bolje da se završi! Eto – i gol za pobedu je deo svadbenog poklona,  ali  oš jednom moram da naglasim da je trener Duljaj jedan od najiskrenijih ljudi koje sam sreo u dosadašnjoj karijeri i svojim radom gine za Partizan, kao što je to radio nekada na terenu!

Sam pogodak je rezultat odlične komunikacije sa Saldanjom koji, i pored toga što je gol-igrač. ima pregled igre i osećaj kada treba da uputi dodavanje što je večeras u više navrata uradio.
Ovo mi je prvi gol u drugom mandatu u Partizanu i izgleda da je kum morao da se oženi pa da „krene“ i meni”, smeje se i krozu šali kaže Nemanja.

Zvanični sajt FK PARTIZAN