Napadač prelazi u Radnički iz Niša

Kako nije bio u planovima struke i nije našao mesto u avionu za Tursku, fudbaler je shvatio da je vreme da promeni sredinu i potpisao ugovor na dve i po godine

Mladi napadač Nikola Štulić (20) napustio je redove Partizana i priključio se Radničkom iz Niša, saznaje Telegraf. Ne radi se o pozajmici, kako je isprva bilo planirano, već o transferu od koga klub iz Humske u ovom trenutku neće inkasirati novac, ali će dobiti procete od obeštećenja kada Nišlije prodaju fudbalera u nekom budućem transferu. Štulić će sa Radničkim potpisati ugovor a dve i po godine.

Ovakav epilog nije neočekivan, s obzirom na činjenicu da štulić nije našao mesto među putnicima na pripreme u Tursku, jer stručni štab još od letos nije računao na njega, što mu je još tada i predočeno, ali sam igrač donosio drugačije odluke, odbivši mogućnost da potraži sredinu u kojoj bi igrao u kontinuitetu.

Crno-beli su još posle priprema u Sloveniji, imali ideju da mladog fudbalera pošalju na pozajmicu, jer nije bi bio u prvom planu pošto je odlučeno da se šansa da Marku Milovanoviću, i da se u eventualni dogovor sa nekim od inostranih klubova uvrsti i otkupna klauzula.

Međutim, kako se nije pojavila opcija van granica Srbije, igraču je ponuđena mogućnost da meseci odigra u Srbiji (postojala mogućnost za Vojvodinu, Metalac…), ali je on to decidirano odbio, smatrajući da će se izboriti za mesto u timu.

Umesto toga, upisao je samo 14 minuta superligaškog fudbala i to bez učinka, a i na klupu za rezerve je dospevao samo u kritičnim zdravstvenim situacijama po ekipu. Na kraju je, kada je Marko Milovanović eksplodirao krajem jeseni, i sam shvatio da će teško uspeti da izbori mesto pod suncem u Humskoj i odlučio je da prihvati ponudu Nišlija, koji su još juče, a nivou klub-klub, dogovorili uslove sa crno-belima,

Podsetimo, Štulić je pošao mlađe selekcije kluba iz Humske, važio je za jednog od igrača sa potencijalom, ali je imao nesreću da se u mandatu Zorana Mirkovića teže povredi na jednom od treninga prvog tima.

Pauza je potrajala nekoliko meseci, potom je ponovo “proigrao” među vršnjacima, da bi ga Savo Milošević uvrstio u prvi tim maja 2020. godine. Dobio je priliku i kod Aleksandra Stanojevića, bio sasvim korektan u jesenjem delu minulog šampionata, kao i na zimskim pripremama, ali je na treningu u Turskoj doživeo još jednu povredu, posle koje je usledio pad.

Za crno-bele je u protekloj sezoni odigrao 25 mečava u prvenstvu i Kupu Srbije, uz “tanku” statistiku od samo jednog gola i isto toliko asistencija, pa je stručni štab odlučio da u tekućoj sezoni ukaže šansu nadolazećem Milovanoviću.

Originalni članaka na: Telegraf sport