Najbolji brazilski košarkaš i misteriozni prelazak u Partizan?!

Čudne stvari sa ovim momkom…

Predsednik Venecije Federiko Kasarin govorio je za “Korijere del Veneto” o Brunu Kaboklu (27), košarkašu iz Brazila koji je potpisao ugovor sa ovim timom. 

On je prethodne sezone nastupao za Ulm, osvajača nemačkog prvenstva, a potom je potpisao za italijanski klub gde se još uvek nije pojavio, što je dovelo sve u sumnju. 

Kabokla su očekivali u petak, ali se i dalje nije pojavio. 

“Ne možemo potvrditi da se pridružio timu u Izraelu, a onda su se pojavile informacije o njegovom potencijalnom prelasku u Partizan. Želimo da istaknemo da smo preduzeli formalne korake komunikacije preko naših advokata, želimo da onemogućimo ostale klubove koji su zainteresovani za njegove usluge jer je Kaboklo pod ugovorom sa našom organizacijom”, rekao je Kasarin. 

U reprezentaciji Brazila je beležio u proseku 16.4 poena i 9.2 skoka po utakmici. Sa prosekom od 22 indeksna poena, bio je ubedljivo najbolji u reprezentaciji Brazila. 

U ponedeljak se u izraelskim medijima pojavila informacija da će Kaboklo igrati za Makabi Rananu u prijateljskim mečevima protiv NBA timova, a želja ovog košarkaša jeste da završi u NBA ligi. 

Sa druge strane, ugovor sa Venecijom nema izlaznu klauzulu, što znači i da bez dozvole kluba ne može igrati prijateljske mečeve za druge klubove.

Originalni članak: Sportske net