NAĐA NE POGAĐAJU ZVIŽDUCI: NIKO NE VOLI PARTIZAN VIŠE OD MENE

“Ne sećam se pet vezanih poraza, ali bilo je teških situacija i ranije”, kaže trener Partizana

Prvu utakmicu koju je Albert Nađ vodio ove sezone kao “vršilac dužnosti” završila se porazom od Crvene zvezde na “Marakani” (2:3), a večeras istim rezultatom, na njegovom “pravom” trenerskom debiju, Partizan je izgubio kod kuće od Vojvodine.

Crno-beli su u teškom nokautu, izgubili su pet poslednjih utakmica u nizu i ljulja im se i drugo mesto na tabeli. A, do pre mesec i kusur bili su prvi.

Novi trener Partizana Albert Nađ ispraćen je zvižducima sa tribina, ali utisak je da ga previše ne dotiču.

“Ne sećam se da je bilo nekada pet uzastopnih poraza. Ali jeste bilo ovakvih teških situacija i kada sam igrao. To je sastavni deo života i ja prvi snosim odgovornost. Nemam problem sa kritikama, zvižducima, skandiranjem navijača, ali niko ne može da me ubedi da više voli Partizan od mene”, poručio je Nađ.

Što se tiče utakmice sa Vojvodinom, Nađ smatra da je Partizan proćerdao prvo poluvreme, a to mu se često dešavalo ove sezone.

“Mislim da smo prvo poluvreme bacili niz vodu. Mislim da smo bili u grču. Igrači su imali strah da ne pogreše u pasu. I Seri nam je pravio dosta problema po našoj desnoj strani. U drugom delu smo imali mnogo više energije, više situacija gde smo mogli da završimo možda i mi. Međutim, Vojvodina je izuzetna ekipa koja je pokazala da je u najboljem momentu”.

Upadljivo je da je najbolji strelac ekipe Mateus Saldanja daleko od nekadašnje forme i da iz njega izbija nervoza.

“Saldanja nije u najboljem momentu. Sigurno da je to odsustvo od dva meseca mnogo uticalo na njega. Videli ste da ne može da se kreće, niti je onaj sa početka prvenstva. Ušao je u problem sa kartonom, posle je mogao da dobije i crveni, nismo hteli da rizikujemo i odmah smo reagovali i na kraju krajeva kad se podvuče crta, nije odradio zadatke koje smo mu dali na početku utakmice”.

Atmosfera u svlačionici posle meča, posle pet vezanih poraza, daleko je od idealne.

“Kako može da bude kad izgubiš utakmicu? Sigurno je da su momci tužni, da nisu zadovoljni… Postojala je velika želja za pobedom, pogotovo drugo poluvreme smo igrali onako kako želimo. Smatram da smo mogli mnogo više po bokovima, odnosno da je transformacija morala da bude mnogo brža”.

Sledi utakmica sa Napretkom u Kruševcu, sa timom koji nema nekih takmičarskih ambicija u plej-ofu.

“Treniramo i spremamo se pripremimo za Kruševac. Znate dobro kakva je situacija. Kad Partizan izgubi nikad nije lako, svima je teško, igračima je najteže. Moramo da se mobilišemo i da svi shvatimo da ima stvari gde grešimo i da pokušamo da se što bolje spremimo za Kruševac i osvarimo zacrtani cilj, a to je drugo mesto”, podvukao je Albert Nađ.

Originalni tekst Mozzart Sport