NAĐ: KRIZA NIJE OD JUČE…

Obično su konferencije za novinare naših najvećih klubova pred domaće utakmice prilično neinspirativne, čak i dosadne, sa gomilom fraza, rečenica koje su koriste uvek i svuda… Ali, današnji nastup Alberta Nađa pred meč sa lučanskom Mladosti je bio sve suprotno od toga.

Nikada Nađ nije bio od onih koji se gađaju frazama, pričaju čisto da bi pričali. Nikada nije imao dlake na jeziku, pa sviđalo se nekom to što priča ili ne, slagao se s tim ili ne.

Tako je i danas, posle Partizanove duge serije bez pobede ispalio ono što svi vide, ali malo ko kaže: kriza igre crno-belih traje mnogo duže od ovog neuspešnog niza, samo što su i neke tesne, jedva izborene pobede sada došle na „krvavu“ naplatu.

„Hteo bih da se vratimo malo više unazad. Mislim da ovakvo stanje nije samo u poslednjih četiri-pet kola. Možda nas je zavarao remi u derbiju (2:2), jer ko je objektivan, video je da smo u toj utakmici imali izuzetno raspoloženog golmana Acu Jovanovića, koji je učinio sve da odigramo nerešeno. Na stranu sve što se dešavalo na toj utakmici, uz crveni karton za Severinu, od tada smo krenuli sa padom. Potom smo izgubili od Napretka kod kuće, pa u Lučanima se izvadili u poslednjim momentima, a oni imali strašne šanse kod 1:0“, pričao je Nađ.

I nastavio gotovo bez daha.

„Ova situacija dugo traje. Imali smo i pozitivnim rezultata, ali smo i u njima dosta patili. Kao protiv Voždovca i u prvenstvu i u Kupu. Ostvarili smo pobede i to nas je zavaravalo. Protiv Radnika, koji je bio u istom ovakvom momentu kao Napredak, smo isto patili, VAR je poništio njima penala, a ko zna šta bi bilo da smo primili gol“.

Ipak, bez obzira što se Partizan čupao u Kruševcu (3:3), Nađ vidi u toj utakmici svetlo na kraju tunela, pošto su crno-beli stvorili više stoodstotnih šansi za gol neko na pet-šest utakmica zajedno.

„Iako ishod u Kruševcu smatram negativnim rezultatom, smatram da smo izašli na teren mnogo bolje nego protiv Vojvodine. Imali smo 26 ili 28 šuteva na gol, 14 u okvir, imali deset stoodstotnih šansi. Toliko nismo u poslednjih nekoliko utakmica zajedno. Mislim da smo igrali brže u napadu nego ranije. Lopta je brže išla, imali bolju kombinatoriku“.

Ipak, daleko od toga da su problemi rešeni. Odbrana i dalje zadaju tešku glavobolju svima u Humskoj.

„Rekao sam šta mislim i igračima i ljudima iz kluba i iz stručnog štaba, ali neka to ostane među nama da se neko ne bi naljutio zbog stvari koje bih rekao. Vrlo lako primamo golove. Plaši me igra iza lopte, tu definitivno imamo problem. Ne vidim da je to problem discipline ili manjka želje. Igračima pobeda donosi mnogo više nego svima nama. Partizan će uvek da napada, ali da bi napadao, moraš dobro da se braniš. To ćemo probati što pre da rešimo. Ima napretka u ofanzivnom smislu, ali je problem defanzivna transformacija“.

Mladost je u poslednjem meču u Lučanima napravila velike probleme Partizanu, promašila brdo šansi i ispustila pobedu (1:1). A, pogotovo je problem za crno-bele stil koji forisraju „plavi“, sa igrom po bokovima i centaršutevima na peterac.

„Radili smo na tom segmentu tokom nedelje. To nam je problem duži period. Moja je ideja, a koju nije lako izvesti, jer to je samo radio Miroslav Đukić dok je igrao i radio je to fantastično: bitno je da napadač ne udari loptu, a ja kao defanzivac ne moram da je udarim! I meni je kako sam postajao stariji igrač, više bio fokus na protivničkom igraču nego na tome odakle lopta dolazi. Radili smo na treningu na tim segmentima, videćemo na utakmicama da li ide na bolje“, istakao je Albert Nađ.

Originalni tekst Mozzart Sport