NA DANAŠNJI DAN : 04.12.2005. PARTIZAN – Hemofarm TUČA (video-foto)

Na današnji dan 2005. godine izbila žestoka tuča između igrača Partizana i Hemofarma u kojoj je najdeblji kraj izvukao igrač Vrščana Slavko Stefanović

Dvorana: Pionir
Gledalaca: 1.329
Sudije: Urukalo (Hrvatska), Pukl i Lovšin (Slovenija)

Partizan: Tripković 10, Bogdanović 18, Lončar, Perović 15, Šuput, Stefanović, Borovnjak, Bakić 2, Veličković, Milojević 18, Peković 4, Braun 11.

Hemofarm: Jereminov 3, Marković 4, Joksimović 5, Bolić 17, Rakić 12, Ðikanović 7, Pupović, Topić 4, Borisov, Stefanović 10, Konli 14, Vukosavljević 13.

Derbi 10. kola Jadranske lige izmeðu Partizana i Hemofarma završen je opštom tučom igrača dva tima. 22 sekunde pre kraja utakmice, u naizgled uobičajenu čarku Tripkovića i Konlija, umešali su se Slavko Stefanović i Novica Veličković, koji je iz bokserskog dvoboja izašao kao pobednik. Krilnci centar Hemofarma se našao u nokdaunu sa pocepanom arkadom, a istog sekunda u teren su utrčali svi igrači beogradskog i vršačkog tima. Posle desetak sekundi demonstracije borilačkih veština situacija je ipak smirena.

Krvavi Stefanovic

Posle desetominutnog većanja, hrvatsko-slovenačka sudijska trojka Urukalo, Pukl i Lovšin, koja je dobrim delom zaslužna za nervozan završetak utakmice, donela je solomonsku odluku, isključujući navodno sve umešane u tuču, pa su preostalih dvadesetak sekundi oba tima odigrala sa četvoricom košarkaša na terenu.

Tuca na terenu