“Možeš da daš gol Realu, a ne možeš da platiš večeru?”

Doskorašnji kapiten Partizana, sadašnji igrač CSKA , Saša Zdjelar nedavno je istakao da bi voleo da bude na spisku Dragana Stojkovića Piksija za Mundijal u Kataru, a sada je pričao o dočeku u CSKA, gde su mu navijači skandirali i pevali pesme o vezama sa Partizanom

Izgarao je Saša Zdjelar na terenu u dresu crno-beih, ali je uhlebljenje našao u Rusiji i nije krio koliko mu je drago što se odlučio na taj potez.

Osetio sam već tu vezu. Nekoliko dana pošto sam došao u CSKA, kada sam otišao na trening. Bio sam oduševljen kada sam video koliko je ljudi na tribinama. Tad su počeli da skandiraju „CSKA – Partizan, bratstvo od ljubavi i časti“ i da pevaju pesme na srpskom. To reči ne mogu da opišu – počeo je priču Zdjelar za ruski Sport24.

Prijateljstvo navijača dva kluba mu nije bilo nepoznato.

– To sam video svojim očima mnogo puta. Kada je Zoran Tošić došao ponovo u Partizan, zbližili smo se. Kada god bismo u Beogradu negde izašli, naišli bi na navijača CSKA iz Rusije. Zato izraz „CSKA i Partizan su braća“ sam čuo mnogo puta.

Zoran Tošić je ostavio dubog trak u ruskom velikanu, a otkrio je Zdjelar i kakvoje mišljenje nekadašnjeg saigrača o klubu.

Sve vreme dok smo igrali zajedno u Partizanu govorio je kako je CSKA veliki klub. Zajedno sa Nathom, koji je došao u Srbiju pre tri godine, govorio je: tamo smo se osećali kao kod kuće. Nikada nijednu lošu reč nisu izgovorili. I ja sam znao dosta o klubu još otkako sam počeo da treniram fudbal. Velika je stvar bila kada smo 2015. godine igrali protiv reprezentacije Rusije, tada je nastupilo mnogo igrača iz CSKA. Veliki je ovo klub. Pogotovo u Srbiji, jer je mnogo momaka sa Balkana igralo u Moskvi. Zbog toga smo sa dosta pažnje pratili utakmice CSKAČesto smo Zoran i ja prozivali jedan drugog. Šalio sam se s njim u restoranu: „Kako ti momčino možeš da daš gol protiv Real Madrida, a ne možeš da platiš večeru? A, on je pričao kako se njegov sin pravi važan u Beogradu zato što je njegov otac igrao za Mančester junajted – kroz osmeh je ispričao Zdjelar.

Originalni tekst Informer.rs