Može li ovakav Partizan da osvoji još sedam bodova do kraja sezone?

Devet je mogućih, sedam bi bilo dovoljno da se zadrži drugo mesto.

Današnji rezultati Partizana i TSC-a dovode nas do novih kalkulacija u njihovoj trci za osvajanje drugog mesta na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Podsetimo, TSC je na svom terenu savladao ekipu kragujevačkog Radničkog sa 4:3a Partizan je u Kruševcu jedva osvojio bod – 3:3.

Do kraja sezone ostala su da se odigraju još tri kola, a Partizan sada ima samo dva boda više od ekipe iz Bačke Topole.

Sada ova borba postaje potpuno neizvesna i dramatična, pa je prilika da se još jednom podsetimo rasporeda koji Partizan i TSC imaju do kraja sezone.

Kao što možete da vidite u prilogu, i jedni i drugi će u preostala tri kola dva puta igrati na svom terenu, a jedan meč će igrati u gostima. Ako gledamo pozicije na tabeli, Partizanovo gostovanje biće teže, jer će igrati protiv Čukaričkog na Banovom brdu, gde su nedavno poraženi sa 3:2, dok će TSC jedino gostovati još u Lučanima.

Još jednom podsećamo da ako na kraju Partizan i TSC budu imali isti broj bodova, Partizan će biti na drugom mestu, jer je bio bolje plasiran na kraju preliminarnog dela sezone, iako je u tri međusobna duela sa TSC-om ove sezone osvojio samo jedan bod.

To znači da će mu u preostala tri kola biti dovoljno da osvoji sedam bodova, kako ne bi zavisio od rezutata TSC-a. Ali, s obzirom koliko tim Alberta Nađa loše igra i u kakvoj je rezultatskoj krizi, tih sedam bodova deluju kao ”planina” do koje nije nimalo lako doći.

35. kolo:
Partizan – Mladost
TSC – Čukarički

36. kolo:
Čukarički – Partizan
Mladost – TSC

37. kolo:
Partizan – Radnički 1923
TSC – Napredak.

Originalni članak: Sportske net