Moralne lekcije Dragana Đurića: U ovom društvu zna se ko je kakav! Hajde da uporedimo..

„Sa Zekom na čelu Partizan rapidno propada, sadašnji dug je oko 20.000.000 evra, može li još neko, osim mene, da se pohvali kako nijedan račun nije potpisao po kafanama“, pita se nekadašnji predsednik crno-belih

Retko se oglašava, kad kaže izaziva pažnju. Da li priča argumentovano ili u prazno, na drugima je da procene, tek Dragan Đurić je provirio iz medijske izolacije u kojoj se nalazio mesecima i rešio da „oplete“ po Partizanu. Po ljudima od kojih je sa nekima sarađivao, a koji su sada na čelnim funkcijama. I onima za koje se veruje da vladaju iz senke.

Nekadašnji predsednik crno-belih, u opširnom intervjuu Sportskom žurnalu, označio je aktuelnu vrhušku pogubnom po interese kluba, spočitao im neplansko poslovanje, prodaje glavnih igrača tima, odlaske pojedinaca bez obeštećenja, prebacio da su uvećali dug za 100 puta u odnosu na njegovo vreme i otkrio da su pojedini igrači Parnog valjka štrajkovali pred gostovanje u Kruševcu.

Reklo bi se, ništa novo, jer se sve to, čak i mnogo gore, dešavalo u vreme kad je upravo Dragan Đurić komandovao iz predsedničke fotelje. Tad je bio meta, sad je, u ime opozicije – jer ne krije da je stao uz Nenada Bjekovića (kaže „može da bude odličan gospodin predsednik“) u ulozi napadača na Ivana Ćurkovića, Milorada Vučelića, Miloša Vazuru, ali i – Žarka Zečevića.
Zeka je mentor i ideolog svega“, uverava Đurić u razgovoru za Žurnal. „Poštujem ga, ostavio je trag u Partizanu, ali ne znam šta ovo sada radi. Njihovo vreme je prošlo. Sad se mnogo brže rade, nije više 1947. Vidite, Zvezda radi punim gasom, smanjuje dugove. A oni? Dodatno zadužuju Partizan. Mislili su da će Partizan polako da propadne, ali sa njima na čelu to ide rapidno. Zečević, Ćurković, Vazura, Vučelić, pozadi Obućina… Partizan je 13. na tabeli, izgubi li od Vojvodine biće pretposlednji“.

http://www.mozzartsport.com/vesti/moralne-lekcije-dragana-urica-u-ovom-drustvu-zna-se-ko-je-kakav-hajde-da-uporedimo/142585