Mlađe kategorije OK Partizan uspešne na Državnom finalu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih

Izveštava: Daliborka Rajković Delibašić

Takmičari mlađih kategorija Odbojkaškog kluba „Partizan“ ostvarili su odlične rezultate na Državnom finalu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih koje je održano u Vrnjačkoj Banji.

Priliku da se takmiče na završnici Igara, deca „Partizana“ dobila su pobedama na Regionalnim finalima koja su održana u prethodnom periodu.

Plasmana na Međunarodnu završnicu u Splitu prvo su ostvarili u disciplini odbojka na pesku. Drugo mesto i srebrne medalje pripale su Lalović Pavlu i Rogić Stefanu. Vođa tima bio je Ranko Ivanović.

Sjajan turnir odigrale su i odbojkašice „Partizana“ i ponovile prošlogodišnji rezultat, tako da će im ovo biti drugo uzastopno učešće na završnici Igara. Vođa tima bio je Marko Tomašević.

Tokom takmičenja u Vrnjačkoj Banji SIMOVCIMA su podršku pružili i naši proslavljeni sportisti, među kojima se istakao nekadašnji košarkaški reprezentativac Dejan Tomašević, koji je zjavio je da je najveći uspeh videti nasmejanu i zdravu decu koja uživaju u sportu. Putnicima u Split Tomašević je poželeo uspeh na sportskim terenima, ali i da vreme provedu u druženju i upoznavanju dece iz regiona, jer prijateljstva i dobri ljudi su veliko bogatstvo svakog čoveka.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović koja se zahvalila svima koji su bili deo devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, pre svega deci, koja iz godine u godinu pokazuju da su Sportske igre mladih postale njihova najdraža manifestacija. Mihajlovićka je dodala da će tim Igara, zajedno sa sponzorima i lokalnim samoupravama koje podržavaju Igre, pruže deci još više edukativnih sadržaja, zanimljivih sportskih druženja i nezaboravnih uspomena. Predsednica Igara čestitala je svim učesnicima Državnog finala na postignutom uspehu, a putnicima na Međunarodnu završnicu u Split, pre svega, nezaboravno druženje sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Međunarodna završnica u Splitu održaće se od 15. do 20. avgusta u Splitu, gde će doputovati najuspešniji SIMOVCI iz sve trei zemlje učesnice Igara, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Za sajt Volimpartizan.rs:

Autor teksta – Daliborka Rajković Delibašić