Miroslav Vuliċeviċ: Dobra odbrana značajno utiče na jačanje samopouzdanja celog tima

ZATVARANjE kapija, pa napred šta se desi. A dešavalo se dosta toga dobrog u poslednjih mesec dana za Partizan. Tako izgledaju crno-beli od trenutka kada je Vladimir Stojković ponovo stao između stativa. Poslednji strelac sa druge strane semafora na utakmicama Partizana bio je fudbaler Voždovca Ješić još 9. avgusta u Humskoj, zatim je Marko Jovičić sačuvao mrežu u derbiju protiv Vojvodine, a zasluge za preostale četiri nule idu na račun iskusnog golmana.

Kapiten Miroslav Vulićević može zadovoljno da trlja ruke, jer je poslednja linija do pomenutog meča sa Voždovcem imala mnogo problema, a “kuću na promaji” je od tada zamenio neprobojni bedem.

“Dobra odbrana značajno utiče na jačanje samopouzdanja celog tima. Kompaktni smo, dobro funkcionišemo, samo neka se tako nastavi.”

O značaju Vladimira Stojkovića za jačanje odbrane iskusni defanzivac kaže:

– Stojke ima veliko iskustvo, psihološki mnogo doprinosi timu. Teško je biti golman Partizana, jer protivnici uglavnom imaju malo prilika, a kod svake golman mora da bude maksimalno budan i oprezan. Kada on povede ekipu sve je mnogo lakše i nema sumnje da on ima veliki deo zasluga za bolje funkcionisanje naše defanzive.

Posle tri domaće i dve međunarodne utakmice, u kojima su uspeli da sačuvaju mrežu netaknutom, pred Đukićevim izabranicima je šesti izazov. A on je sve samo nije lak kada se za dva dana istrči na teren Jang bojsa, u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope.

– Cilj je delimično ispunjen plasmanom u grupnu fazu, ali mi time nismo impresionirani. Pred nama je ozbiljan protivnik koji igra na veštačkoj travi i ne bih se uplitao u prognoze ili nekakve pretnje. Mi idemo u Švajcarsku po dobar rezultat i da pružimo maksimum, a za koliko će to biti dovoljno, videćemo. Jedno je sigurno, nećemo srljati.

Grupa koja je na prvi pogled prilično izbalansirana pruža fudbalerima srpskog šampiona lepu priliku da glasno razmišljaju o prvom evropskom proleću posle 13 godina, ali Vulićević ne želi da širi priču na tu temu pre nego što se “zakuva” u grupi B.

– Dinamo Kijev je konstantan učesnik Lige šampiona, a eto ove sezone ga je baš Jang bojs izbacio iz tog takmičenja. Naša grupa ima kvalitet, a mi se nikoga ne plašimo. Ići ćemo od utakmice do utakmice, pa da vidimo kako se razvija situacija. Partije iz Atine i Felčuta u kvalifikacijama nam daju za pravo da razmišljamo pozitivno, jer smo pokazali da možemo – završio je kapiten crno-belih.

Večernje novosti