Milutin Šoškić u neverici posle smrti Momčila Vukotića: MOCA DAR OD BOGA

Meni i dalje nije jasno, kako to Bog uzima poslednjih godina samo one najbolje. Jedva sam zadržao suze i jedva sam došao do daha kada sam čuo vest da je otišao naš Moca.

МОЦА ДАР ОД БОГА: Милутин Шошкић у неверици после смрти Момчила Вукотића

Ovako je drhtavim glasom, jedva čujno na poziv iz “Novosti” pričao legendarni golman Partizana Milutin Šoškić. Šta je sve 83-godišnji čika Šole preturio preko svojih ruku, kolena, spasavao iz svoje mreže i svog peterca… Vest o smrti Momčila Vukotića dočekala ga je u kišnom decembarskom petku potpuno nespremnog.

– Šokiran sam. I dalje ne mogu da verujem da nema Moce. Mnogo me boli to što je preminuo. On je bio ljudska i fudbalska gromada. Gde god se pojavio, plenio je svojim gospodskim držanjem i ponašanjem. Na terenu i van terena je bio čovek za primer drugima. Dosta smo drugovali i radili zajedno, kada se vratio u Partizan iz Bordoa. Mnogo je to značilo i nama u klubu i svom navijačima – dodaje Šoškić, ubedljivo najbolji golman kojeg je Partizan ikada imao.

Moca Vukotić je bio svestran čovek. Voleo je fudbal iznad svega, a posledih godina je sjajno slikao.

– Doneo mi je pre nekoliko godina na poklon jednu svoju sliku. Gledam je od petka i sve nešto razmišljam. Kako je Moca svima nama u Partizanu i fudbalu bio dar od Boga, a kako je dar prema slikarstvu on takođe dobio od Boga – dodaje Šoškić.

LJudi koji se ovih dana opraštaju od Vukotića pominju u svojim sećanjima gotovu identičnu stvar: koliko je Moca bio dobar čovek.

– Takav se ne rađa često. Ta dobrota koju je on nosio u sebi i onim svojim očima se retko sreće. NJega niste mogli da čujete na terenu da se raspravlja sa sudijom. Bio je izuzetno dostojanstven čovek i igrač. Gde god smo bili uvek je na najlepši način predstavljao Partizan. Dugo nisam bio ovako tužan. Plakao sam ceo dan kada je otišao naš Moca – kaže na kraju setno legendarni Šoškić.

STADIONU MOCINO IME

NEDUGO posle smrti Momčila Vukotića, još jedna legenda Partizana i rekorder koji je baš njega nasledio, Saša Ilić, predložio je da stadion u Humskoj 1 ubrzo promeni ime i da se nazove po pokojnom velikanu.

– To je najmanje što Partizan može da uradi za Mocu Vukotića. Podržavam tu ideju – kaže Milutin Šoškić.

Originalni članak: Novosti.rs