Milenković prodat za 5 miliona, Vlahović još uvek nije!

Talentovani štoper od 1. jula u Firenci, u Humskoj zadovoljno trljaju ruke

 Kao što je bilo i najavljeno, talentovani mladi štoper Partizana Nikola Milenković karijeru će od leta nastaviti u italijanskoj Fjorentini, a ovaj transfer biće jedan od najvećih koji su crno-beli napravili u poslednjih 10 godina pošto će beogradski klub na ime obeštećenja dobiti 5.100.000 evra.“San novac ide u Partizanovu kasu za razliku od nekih prethodnih“, naveo je generalni direktor Miloš Vazura u izjavi za Sportski žurnal i podsetio:
“Mitrovićev prelazak u Anderleht bio je težak 5.000.000 evra, a Od Stefana Savića pola novca je pripalo BSK-u iz Borče.“

Fiorentina nije bila jedini zainteresovani klub za Milenkovića, u trku se uključio i nemački Hamburg, ali i neki drugi evropski klubovi.

Vazura je dodao i da u transfer u Fiorentinu nisu uključeni procenti od dalje prodaje mladog štopera u budućnosti. On je dodao i da je Milenkoviću klub bio menadžer i da je Partizan vodio računa o njemu.
“Prošle godine smo mu povećali platu. Dobijao je raznorazne ponude, ali je izdržao muški. Svaka mu čast.“

Milenković je za ekipu Partizana odigrao 29 utakmica, 25 u prvenstvu i po dve u kupu i kvalifikacijama za Ligu Evrope. Postigao je i dva gola, protiv Vojvodine i Rada.