Milenko Tepić o Vilijamu Hačeru

u razgovoru za Mozzart Sport, Milenko Tepić predstavlja novog košarkaša Partizana…

6

-Nisam ga poznavao dobro dok nismo prošle sezone počeli da igramo zajedno, ali sam ga potom jako dobro upoznao i mogu da kažem da se radi o jako dobrom momku. Hačer baš voli košarku, odličan je igrač!

On je pokazao kvalitet koji poseduje. Potvrdio ga je. Igrao je dobro u kontinuitetu, imao je samopozdanja… Svakako je bio jedan od najboljih igrača PAOK-a prošle sezone, pogotovo kako je sezona odmicala – doneće dosta dobrog igri crno-belih. Mislim da je to dobra sredina za njega, imaće prostora da pokaže šta zna.

-Mogu da kažem da on nije tipičan plejmejker. Više je igrač koji “vuče” ka poziciji “dva”, pogotovo kada ima još nekog pored sebe ko mu je sličan. Igra dobro jedan na jedan, solidnu odbranu, a voli i da šutira i za tri poena. Iskusan je, dobro se nosi sa pritiskom. Voli da da koš.

-Nismo se baš sada čuli pre potpisivanja za crno-bele, ali hoćemo sigurno. Inače, u toku sezone smo razgovarali više puta na temu bivših klubova i dotakli smo se Partizana. Nisam morao mnogo da mu objašnjavam, Partizan je svetski poznat klub. To je zaradio svojom istorijom i igrama u Evroligi proteklih godina.