Mijailović: Lažni delegati – lažna Skupština

Ostoja Mijailović, isključeni član najvišeg organa Partizana, ne priznaje nove delegate

1ostoja-mijailovic

Ostoja Mijailović, isključeni član Skupštine Partizana, pred današnji skup najvišeg organa kluba u Sportskom centru crno-belih u Zemunu, ponavlja da je sve što se šest meseci radi u Humskoj nelegalno.

– Lažni delegati čine lažnu Skupštinu. Ovo je četvrti put da se zakazuje sednica, ako računamo i odlaganje u aprilu. Promenjeno je 17 delegata. Ako danas kvorum bude činilo 33 ljudi, onda predsednika može da izabere njih 16 jer naknadno kooptirane delegate ne računam. Mogu da razumem da sve ovo rade oni kojima je posao u Partizanu prvo radno mesto u životu, ali ne shvatam one u sedmoj ili osmoj deceniji – kaže Mijailović.

Milorad Vučelić, na današnjoj sednici jedini kandidat za predsednika, izabran je za člana Skupštine upravo umesto Ostoje Mijailovića, isključenog jer je delegat u najvišem organu Borca iz Čačka.

– Vučelić nije legalan član Skupštine, samim tim ne može da bude kandidat za predsednika. Ovo što on sad radi nije mogao ni u vreme Slobodana Miloševića. Postigli smo dogovor na sastanku u FSS da ako ne dođe do sporazuma sud reši sporna pitanja. Jasno je međutim, da sadašnji čelnici misle na sebe, a ne na Partizan. Očekujem ipak, da neće imati kvorum ni na ovoj sednici.

Prošle nedelje mandat je oduzet i Gordanu Petriću i dodeljen Draženu Boliću.

– Petrić je u Čukaričkom profesionalac, nije član kluba. Ako je u pitanju sukob interesa, kao što su obrazlagali za Vukadinovića i mene, zašto je onda član Skupštine Tomislav Karadžić kao počasni predsednik FSS. On predstavlja sve klubove u Srbiji. Ivica Kralj je s druge strane, prvi čovek Mačve. Umesto Milutina Šoškića delegat je postao njegov sin, to je isto kao kad bi neki poslanik poslao svog sina na sednicu.

Oštricu kritike Mijailović usmerava ka profesoru Vladimiru Vuletiću, predsedniku Nadzornog odbora Partizana:

– Profesor je sposoban da glumi u Narodnom pozorištu, a ne da donosi odluke u klubu. Poznajem ga od 2014. kad je došao u klub, sramota je za sve pravnike u Srbiji, a možda i najveća bruka današnjeg Partizana.

Nelegalna disciplinska komisija

Delegati Skupštine naklonjeni Nenadu Bjekoviću s nestrpljenjem iščekuju sredu i prvo ročište na sudu po tužbi protiv FK i JSD Partizan.

Verujemo u pravosuđe, da će odluka biti po zakonu. Sve što su sadašnji rukovodioci kluba radili osporeno je i od FSS i ministarstva sporta. Disciplinska komisija isključuje članove Skupštine, a nije formirana u skladu sa Statutom od Upravnog odbora, već od Sekretarijata. Agencija za privredne registre nije izbrisala matične delegate iz najvišeg organa kluba. Ako sad izaberu predsednika neće moći da budu verifikovani, APR ih je više puta odbijao. Neko će u budućnosti morati da odgovara za sve ovo – istakao je Ostoja Mijailović.