Mića Berić: Partizan nema pravog lidera, katastrofa Pantera i Ledeja protiv Zvezde

“Panter je kapiten, ali jednostavno nije lider. Glavni problem Partizana je da nema lidera, nema nekoga ko će da podvikne.”

Crvena zvezda je, može se reći neočekivano, sa 3-0 srušila Partizan i postala šampion ABA lige, i to sa potpisom Janisa Sferopulosa koji je čak šest puta zaredom slavio protiv Željka Obradovića u večitom derbiju.

Grčki stručnjak je razbio trofejnog trenera, mnogi su podbacili i odigrali ispod svakog nivoa, a moguće i da je prevagu odnela baza domaćih igrača u crveno-belom.

Partizan privodi kraju užasnu sezonu, sezonu u kojoj Zvezda ima trofeje Kupa Radivoja Koraća i ABA lige, a o svemu navedenom iskreno je pričao Miroslav Berić i posebno istakao Kevina Pantera i Zeka Ledeja koji su zajedno imali -53 (plus/minus faktor) i svojim katastrofalnim partijama umnogome kumovali krahu crno-belih.

„Oni su odigrali katastrofalno, ovo im je treća sezona u Partizanu, a četvrta zajedno. Panter je drugi deo sezone potpuno van forme i ritma, ne znam zašto, potpuni gubitak samopouzdanja je kod njega. Kao da im je neko pet litara krvi izvadio pred svaku utakmicu. Ledej je isto bio neprepoznatljiv, a znao je da povuče i saigrače i navijače… Svi su krivi, Doužer ne postoji već duži period, Kaboklo povremeno bljesne, moram da napomenem da je Smit najkonstantniji igrač Partizana duži period. Svi ostali su potpuno podbacili i onda ne može da se očekuje ništa drugo osim ubedljivog poraza u finalu, a razlog stvarno mislim da ne zna ni Željko Obradović“, smatra Mića Berić, što vas čeka u videu na vrhu.

Bivši reprezentativac i kapiten crno-belih objasnio je zašto su Panter i Ledej oni koji su najviše podbacili, i šta najviše nedostaje ekipi koja je bez trofeja ove sezone.

„Potpuno su razočarali, posebno njih dvojica, Panter je kapiten, ali jednostavno nije bio lider. Glavni problem Partizana je da nema lidera, nema nekoga ko će da podvikne, ko će da se posvađa, da li je neko video da su se neki igrači između sebe ‘pokrvili’. Toga je oduvek bilo, u zlatnoj generaciji reprezentacije Jugoslavije mnogo je puta dolazilo do tenzije i na parketu i van njega, ali to je doprinosilo poboljšanju i igre i rezultata i atmosfere. Niko nikome da se ne zameri, tako ne može ništa da se uradi. Partizan je pre svega loše izgledao“, naglasio je Berić u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“.

Pričali smo i o plej-ofu NBA lige i kraju klupske sezone za Nikolu Jokića, te kako izgleda ta njegova izjava o igranju za Srbiju na Olimpijskim igrama, ali i koga vidi u velikom NBA finalu.

Sve to u susret Fajnal-foru Evrolige koji se od 24. do 26. maja održava u Berlinu. Prvo će na teren PAO i Fenerbahče, u petak od 18 časova, dok u 21.00 na scenu stupaju Real i Olimpijakos, što je verovatno i finale pre finala. Borba za trofej je u nedelju, 26. maja, od 20 sati, a Mića Berić i dalje priželjkuje da imamo sudar atinskih velikana za kraj.

Originalni članak: Nova.rs